Το Swallow της Stef Smith μόνο για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Τ

Μετά από την παρουσία στην «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Swallow της Stef Smith επιστρέφει μόνο για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Τ, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Άννα έχει μήνες να βγει από το διαμέρισμά της. Η Ρεμπέκα ωθεί τον εαυτό της στην καταστροφή μετά τον πρόσφατο χωρισμό από τον σύντροφό της. Και η Σαμάνθα, που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα σώμα διαφορετικού φύλου, παλεύει να βρει μια νέα ταυτότητα και να γίνει ο Σαμ.

To Swallow εξερευνά την απόλυτη ανθρώπινη μοναξιά και την αναζήτηση για σύνδεση και επαφή ως αντίδοτο στο προσωπικό τραύμα. Μας παρουσιάζει την πορεία τριών γυναικών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους και να αποδεχθούν τον εαυτό τους. Μέσα από την εσωτερική τους αναμόχλευση και στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν, οι δρόμοι τους συναντιούνται και περιπλέκονται, οδηγώντας μας σε μια συγκινητική εξερεύνηση της ανθρώπινης σύνδεσης και της ανάγκης για ίαση.

Μέσα από μια παράσταση με έντονα κινησιολογικά μοτίβα, «καθαρή» υποκριτική και έντονη σημειολογία, ο θεατής καλείται να ακολουθήσει το ταξίδι της Άννας, της Ρεμπέκα και του Σαμ. Σταδιακά μετατρέπεται από μάρτυρας των όσων συμβαίνουν γύρω τους σε κοινωνός των όσων συμβαίνουν μέσα και έξω τους και τελικά, μέσα από την πληρότητα της κατανόησης αυτής, φτάνει στη σύνδεση μαζί τους και σε μια εσωτερική ιαματική μετατόπιση.

Το Swallow γράφτηκε το 2015 και παρουσιάστηκε στο Fringe Festival του Εδιμβούργου όπου και απέσπασε το 1o βραβείο. Συνέχισε σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και συνέχισε να λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές. Από τότε παίχτηκε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και, τώρα, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Χάρης Θώμος, Επιμέλεια μετάφρασης: Αδριανός Φριλίγγος, Σκηνοθεσία: Χάρης Θώμος, Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κρίκος, Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαρία Καβαλιώτη, Φωτισμοί: Αθηνά Μπανάβα, Φωτογραφίες: Γιώργος Μαντζάρης, Trailer: Νίκος Παπαθανασίου, Ψηφιακό κολάζ: Γιώργος Μαντζάρης, Χάρης Θώμος, Μακέτα: Χάρης Θώμος, Μουσική – Sound Design: Μάριος Αποστολακούλης

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Μυρσίνη Καρματζόγλου (Σαμ), Γεωργία Ποντσουκτσή (Ρεμπέκα), Ραφαέλα Τσομπανούδη (Άννα)

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια ΕΔΩ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος