Το Reworks festival επιστρέφει για ένα τετραήμερο στη Θεσσαλονίκη

Το reworks festival επέστρεψε απόψε στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 24 και το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου σε διαφορετικές τοποθεσίες στο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, προσαρμοσμένο στις ειδικές συνθήκες της εποχής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές “Το reworks επέστρεψε με μια ειδική έκδοση λόγω του κορονοϊού, προσαρμοσμένη στους κανονισμούς που διέπουν την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν θεσπιστεί από τις αρχές. Ετσι θα έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με το reworks που γνωρίζουμε. Η κύρια διαφορά του είναι ότι δεν θα περιλαμβάνει περισσότερα από 1 stage. Οι δράσεις του φεστιβάλ θα είναι κεντρικές σε μια σκηνή, με κεντρικές μουσικές δράσεις και συναυλίες.

Το Reworks Festival 2021 ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανονισμούς που διέπουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη χώρα μας”.

Απόψε Πέμπτη στο Κυβερνείο το φεστιβάλ άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο. Δυο μουσικοί θρύλοι συναντήθηκαν και η ηλεκτρονική μουσική διασταυρώθηκε με τρόπο μοναδικό με την τζαζ. Ο μεγάλος παραγωγός και για πολλούς απο τους πατέρες της techno, Jeff Mills, συνάντησε τον ιδιοφυή μουσικό της τζαζ, Jean-Phi Dary με εμπειρία δεκαετιών και συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς και μπάντες του είδους. Επίσης μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως, ο Henrik Schwarz κατέφθασε για ένα ειδικό live set που ετοίμασε μόνο για το φεστιβάλ έχοντας γνωρίσει την αποθέωση, ξεχωρίζοντας για την οξυδέρκεια, την εκλεκτική του προσέγγιση στη σύνθεση, τον ηχητικό σχεδιασμό και τις  εμφανίσεις που ελάχιστοι τολμούν.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το Reworks πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω, παρουσιάζει Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες  και θα δημιουργήσει έναν μουσικό περίπατο, μια μουσική γιορτή της σύγχρονης μουσικής, στην οποία ο επισκέπτης θα γνωρίσει χώρους, καλλιτέχνες και σημεία της Θεσσαλονίκης. Η Αίγλη Γενί Χαμάμ, το Bord le L’au, το Matute Rooftop και το Urania Rooftop θα γεμίσουν με ηλεκτρονικούς ήχους.

Το Σάββατο 25 στο Κυβερνείο θα εμφανιστεί ο Max Cooper και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο θα μας κρατήσουν συντροφιά οι Christian Löffler & Grandbrothers.

Ο Max Cooper είναι μια από τις προσωπικότητες που πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα τα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής, από την ηχογράφηση και την παραγωγή έως τα dj sets και τις συναυλίες που εξελίσσουν το είδος και το οδηγούν σε νέα ανεξερεύνητα και συναρπαστικά μονοπάτια.

Ο Γερμανός, παραγωγός και συνθέτης Christian Löffler είναι μια από τις πιο επιδραστικές δυνάμεις τόσο στην ατμοσφαιρική και μελωδική techno όσο και σε ένα ευρύτερο φάσμα της ηλεκτρονικής και σύγχρονης κλασικής μουσικής.

Τέλος, μία από τις πιο πρωτοποριακές παρουσίες στο χώρο της σύγχρονης κλασικής μουσικής, οι Grandbrothers συνδυάζουν επαναστατικά την κλασική σύνθεση με τους μοντέρνους, πειραματικούς τρόπους παραγωγής και ηχητικού σχεδιασμού.

Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν τη μουσική και την τέχνη από όλη την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο. Όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής Electronica, Alternative, Techno, house, μοντέρνα κλασσική, disco, funk, soul, freestyle, indie, pop, ambient, IDM θα ακουστούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ από DJs και live.

Για τους απανταχού φίλους της σύγχρονης μουσικής και σκέψης, το ραντεβού στο reworks δίνεται σταθερά κάθε Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη από το 2005. Kαλλιτέχνες που δημιουργούν στο σήμερα θέτοντας οι ίδιοι τις βάσεις για τα ρεύματα του αύριο, προσωπικότητες της τεχνολογίας, των τεχνών, του ακτιβισμού και όχι μόνο, θα δώσουν και φέτος το παρών σε ένα πρόγραμμα, που μαζί με το Reworks Agora εκτείνεται σε πέντε ημέρες.

Το Reworks Agora είναι ένα μονοήμερο διαθεματικό και πολυδύναμο forum το οποίο παρουσιάζει κεντρικούς ομιλητές, συζητήσεις, μουσικά performances και προβολές από κορυφαίους ειδικούς και πρωτοπόρους της δημιουργικής οικονομίας, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της σύγχρονης σκέψης.

H Θεσσαλονίκη αν και φέτος δεν θα δεχτεί τις χιλιάδες επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο όπως στις προηγούμενες διοργανώσεις, συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα ως κέντρο αστικού πολιτισμού και κατακλυζόμενη από μουσική, ιδέες και χρώματα.

Εδώ, θα βρείτε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τη φετινή διοργάνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος