Πώς είναι να πέφτεις μέσα σε κινούμενη άμμο; Πώς μπορούμε να παίξουμε πινγκ-πόνγκ χωρίς τις κλασικές ρακέτες; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε πολύχρωμα πυροτεχνήματα;
Αυτά κι ακόμη περισσότερα μπορεί να ανακαλύψει κανείς στον «τροχό της φύσης», μέσα από εντυπωσιακά πειράματα για να γνωρίσει τα στοιχεία της φύσης και τις ιδιότητες του αέρα, του νερού, της γης και της φωτιάς. Η παρουσίαση του science show για ηλικίες από 9 έως ..99 χρονών γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο της Βραδιάς του Eρευνητή.
Στην αίθουσα «Αναγνωστήριο» του Μεγάρου Μουσικής (Μ2) όπου πραγματοποιείται η φετινή εκδήλωση, το ΝΟΗΣΙΣ θα τοποθετήσει εγκατάσταση για την προβολή του Φορέα και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σαββατοκύριακου.
Ώρες δράσεων science show 18.30, 19.30 και 20.30 Είσοδος δωρεάν.
Η Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή (European Researchers’ Night) είναι μια πανευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση, η οποία προβάλλει την ποικιλομορφία της επιστήμης και τον αντίκτυπό της στην καθημερινή ζωή των πολιτών με διασκεδαστικούς, εμπνευσμένους τρόπους. Το κοινό θα συναντήσει ερευνητές και ερευνήτριες και θα ανακαλύψει το συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης σε ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό περιβάλλον. Παιδιά, νέοι, νέες και οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως πρακτικά πειράματα, παιχνίδια, κουίζ, διαγωνισμούς, εκθέσεις και ψηφιακές εφαρμογές.
Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 26 χώρες την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και από την Ελλάδα συμμετέχουν 7 πόλεις: Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη. Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής (Μ2), από τις 17.00 μέχρι τις 22.00, με δωρεάν είσοδο.
Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για τη Βραδιά του Ερευνητή 2023.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος