Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ εγκαινίασε ο Απ. Τζιτζικώστας

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, στην Πανεπιστημιούπολη της Θέρμης, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και παρουσία του Πρύτανη του ΑΠΘ Δημήτρη Κωβαίου και του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, για ένα σημαντικό έργο με διπλή σημασία, τόσο για την Παιδεία, όσο και για τον Αθλητισμό.

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ εγκαινίασε ο Απ. Τζιτζικώστας

Περιγράφοντας το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και κάλεσε τους φοιτητές να το αξιοποιήσουν. «Πρόκειται», τόνισε, «για έναν χώρο 1.300 τετραγωνικών μέτρων, που διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες, με ιατρείο, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ειδικό χώρο προθέρμανσης, βοηθητικούς χώρους, κεντρικό χώρο για τα ομαδικά αθλήματα, για το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ και εξαιρετική προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία»

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους διατελέσαντες Πρυτάνεις Νίκο Παπαϊωάννου και Περικλή Μήτκα που σημείωσε ότι ήταν το κλειδί για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο.

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ εγκαινίασε ο Απ. Τζιτζικώστας

Σημείωσε ότι η Περιφέρεια επενδύει στην Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως σε όλα τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, «όπου αναβαθμίσαμε τις ψηφιακές υποδομές και εξοπλίσαμε όλα τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια». «Όμως παράλληλα με την Παιδεία, προτεραιότητά μας είναι και η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, με τα έργα που υλοποιούμε σε 17 δημόσιους αθλητικούς χώρους και την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων, για να μπορούν πραγματικά να τα χαίρονται και να τα χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι», υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος