Ένα καινοτόμο ελληνικό προϊόν, το οποίο προκύπτει στη βάση του από την ανάμειξη ελληνικού μελιού, από άνθη πορτοκαλιάς, με εκχείλισμα σπιρουλίνας έχει 15 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με ένα κοινό μέλι.
“Η πιο θρεπτική αξία της σπιρουλίνας σε μια κουταλιά μελιού” αναφέρει ο Γιώργος Λιγνός χημικός μηχανικός. Σκοπός της εταιρείας του είναι η παραγωγή φρέσκιας σπιρουλίνας, αλλά δεν μπορεί να εξαχθεί εύκολα γιατί η φρέσκια έχει μικρό χρόνο ζωής. Έτσι, αναμειγνυόμενη με το γλυκό μέλι σε ποσοστά 98% μέλι και 2% σπιρουλίνα, γίνεται ένα ξεχωριστό προϊόν με ένα χρώμα που δεν είναι σύνηθες σε τρόφιμα, κυρίως λόγω του συστατικού της φυκοκυανίνης.

Το Μπλε Μέλι δεν έχει χρωστικές, δεν είναι ένα χρώμα τεχνητό, αλλά διαθέτει τα καλά συστατικά δυο προϊόντων. Η γεύση του μελιού επικαλύπτει την γεύση της σπιρουλίνας και αφήνει μια υπόπικρη “ιδέα” στους κάλυκες της γλώσσας.
Με εξαγωγές σε Αγγλία Τσεχία, Γερμανία, κ.α., ο κ. Λιγνός βλέπει την ανταπόκριση των καταναλωτών να αυξάνεται. «Υπάρχει ενδιαφέρον στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού και γρήγορα τα καταστήματα διάθεσης του προϊόντος ξεπουλούν.

Η σπιρουλίνα, μια υπερτροφή, εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, βιταμινών και αμινοξέων, τα οποία συνδυαζόμενα με τις μοναδικές ιδιότητες του μελιού αποτελούν μια προκλητική πρόταση για την γαστρονομία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος