Η μουσική είναι η περισσότερο κατανοητή γλώσσα επικοινωνίας των ανθρώπων. Ιδιαίτερα ακούσματα που ενθουσιάζουν τους ξένους επισκέπτες στην Ελλάδα ταξιδεύουν στην Ευρώπη μέσω ενός βίντεο.
Όπως αναφέρει ο Στέλλιος Καραγιώργος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μουσείο Τσιτσάνη, με αυτό το βίντεο το μουσείο στα Τρίκαλα στις 14 Ιουνίου θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό βραβείο, όχι μόνο για τα ακούσματα, αλλά για την συνολική εικόνα του χώρου, ο οποίος μέσω ενός μουσικού επηρεάζει το σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Ειδικοί μουσικολόγοι ετοίμασαν μια μικρή ταινία, όπου η τεχνολογία συνδύασε την εικόνα και τον ήχο, για ένα ταξίδι στον χρόνο, ο οποίος αφήνει ισχυρό αποτύπωμα και επιστρέφει στην αρχή του πενταγράμμου.
Από όλη την Ευρώπη επελέγησαν 35 μουσεία και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ισπανία. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιώργο, από τον τρόπο που παρουσιάζονται τα εκθέματα του μουσείου γίνεται κατανοητή η μεγάλη επίδραση που είχε ο καλλιτέχνης στους συγχρόνους του και στις επόμενες γενιές μουσικών.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες αφορούν την τεχνολογία, το παιγνίδι, αλλά δεν υπάρχει κάποια που να αφορά την μουσειακή παρουσίαση ενός τόσο σημαντικού καλλιτέχνη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος