Το μανιταρογλέντι της αποκριάς στα Γρεβενά

Μια μεγάλη γιορτή, γνωστή ως μανιταρογλέντι, λαμβάνει χώρα στα Γρεβενά παράλληλα με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης, φυσιολάτρης και γευσιγνώστης παρουσιάζει τις λιχουδιές που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος από το ξεχωριστό φυτό.  

Επί είκοσι ένα χρόνια, το γλέντι συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό και ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει, αναφέρει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος μανιταρόφιλων Ελλάδας.

Στην κεντρική πλατεία το μεγαλύτερο τηγάνι στα βαλκάνια από το πρωί δεν προλαβαίνει να μαγειρεύει μανιτάρια με κριθαράκι, και ήδη έχουν μοιραστεί 485 μερίδες.

Το μανιταρογλέντι της αποκριάς στα Γρεβενά

Με πέντε είδη άγρια μανιτάρια και δυο από καλλιέργεια ετοιμάζονται να φιλέψουν τους επισκέπτες με δεκάδες γευστικούς πειρασμούς.

Το κουρκούτι μανιτάρι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών είναι η μανιταροτηγανιά με λουκάνικα.

Το μανιταρογλέντι της αποκριάς στα Γρεβενά

Ο Χρήστος Χαντές, αντιδήμαρχος πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού Γρεβενών, έχει κάθε λόγο να διαφημίζει τα προϊόντα του τόπου του και καλεί τους επισκέπτες να μην χάσουν την ευκαιρία μιας διπλής γιορτής.

Έτοιμοι να τα κάνουν μαντάρα, σε επίπεδο διασκέδασης, συνοδεία κρασιού και παραδοσιακών ήχων, οι γρεβενιώτες αν μη τι άλλο ξέρουν να διασκεδάζουν και δίνουν ραντεβού για την μεγάλη Γιορτή του Μανιταριού το καλοκαίρι.

Αδιαμφισβήτητα τα Γρεβενά είναι η πρωτεύουσα των μανιταριών με περισσότερα από 2.500 είδη μανιταριών, τα οποία οι ειδήμονες συλλέγουν στα δάση, αλλά μόνο τυποποιημένα και αποξηραμένα, σε υπέρογκες τιμές μπορούν να βρεθούν στην αγορά. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος