Το κωπηλατικό κέντρο Λουδία με τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις

Ένα ποτάμι που προσφέρει το περιβάλλον και την ομιχλώδη αίσθηση που βρίσκει κάποιος στις όχθες του Τάμεση, όπου διεξάγεται ο Πανεπιστημιακός Αγώνας κωπηλασίας μεταξύ της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης, στις όχθες του Λουδία μοιράζεται το ειδυλλιακό τοπίο με το κοινό.  

Ο Βασίλης Τσαλικίδης, προπονητής, εξηγεί πως οι εγκαταστάσεις στον ποταμό προσελκύουν αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ο Λουδίας είναι ιδανικός για τους φυσιολάτρες και τους αθλητές, και αυτό γιατί η στάθμη του αυξομειώνεται ανάλογα με την αυξομείωση των υδάτων του Θερμαϊκού κόλπου, αλλά τα νερά είναι πάντα ήρεμα, χωρίς τους επικίνδυνους κυματισμούς που προκαλούν τα μποφόρ.

Πάνω από 60-70 αθλητές φτάνουν κάθε εβδομάδα στο φυσικό κανάλι, όπου λειτουργούν σύγχρονες εγκαταστάσεις, που δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από άλλες στο εξωτερικό. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο αθλητές από την Ουγγαρία ή την Βουλγαρία επιλέγουν την περιοχή.

Το κωπηλατικό κέντρο Λουδία με τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις

Γυναίκες και άνδρες πρωταθλητές διεθνούς αναγνώρισης προπονούνται σχεδόν όλο τον χρόνο στα  νερά του Λουδία, ο οποίος ευτυχώς

Η Μαρία αθλήτρια από τα Γιαννιτσά συνδυάζει την επαφή με την φύση και ανοίγει νέες προοπτικές στην προσπάθειά της με την ευγενή άμιλλα.  

Τα σαββατοκύριακα των παιδιών είναι επιφορτισμένα με το προπονητικό πρόγραμμα και σε αντίθεση με άλλα που αναζητούν χαλαρές βόλτες και άσκοπες συζητήσεις με ένα καφέ και ένα κινητό στο χέρι, οι νέοι των Γιαννιτσών τραβούν κουπί.

Το κωπηλατικό κέντρο Λουδία με τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις

Το μέρος το ανακάλυψαν οι Θεσσαλονικείς κατά την διάρκεια του εγκλεισμού που εφαρμόστηκε την περίοδο της πανδημίας. Ένας τόπος μέσα στο πράσινο κατάλληλος για περπάτημα, ιδανικός για άθληση στο νερό και ποδηλατάδα στις όχθες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος