Το Γυμνάσιο Θουρίας διδάσκει την αποδοχή γκρεμίζοντας τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για τα ΑμεΑ

Το Γυμνάσιο Θουρίας, του νομού Μεσσηνίας, διδάσκει την αποδοχή, γκρεμίζοντας τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για τα ΑμεΑ. Πέντε συγκλονιστικά βίντεο για τα άτομα με αναπηρία, βραβεύτηκαν, βγαλμένα μέσα από την ευαίσθητη ματιά των μαθητών της Πελοποννήσου. Το ένα από αυτά ήταν ο “Αγησίλαος” από τα παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου που έχει πρωταγωνιστή ένα άτομο με αυτισμό, το οποίο με τη στήριξη των συναδέλφων του καταφέρνει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην εταιρεία, στην οποία εργάζεται. “Όλοι είμαστε ίσοι και βρίσκουμε μαζί τη λύση”, είναι το βασικό σύνθημα.

Σύμφωνα με τη φιλόλογο του σχολείου, Ειρήνη Σταθοπούλου, αυτό το βίντεο ήταν αναμενόμενο από τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, όπου τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα, αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτό φοιτούν παιδιά Ρομά, σε μεγάλο ποσοστό.

Μετά τον πρώτο Παν-Πελοποννησιακό Διαγωνισμό αναδείχθηκαν πέντε νικητήρια σχολεία, τα videos των οποίων προβλήθηκαν στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σήμερα φιλοξενούνται στο κανάλι της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ στο youtube και μπορεί καθένας και καθεμιά να τα δει και να τα διαδώσει.

Τα 5 νικητήρια σχολεία του 1ου Παν-Πελοποννησιακού Μαθητικού Διαγωνισμού είναι: το Γυμνάσιο Ελαφονήσου, το Γυμνάσιο Θουρίας, το ΕΕΕΕΚ Κορινθίας, το Γυμνάσιο Λυγουρίου και το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος