Το φρούριο της Καβάλας σύντομα προσβάσιμο σε αναπήρους

Το επιβλητικό φρούριο στο κέντρο της πόλεως σε λίγους μήνες ανοίγει τις πύλες του και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία μέχρι σήμερα το θαύμαζαν από μακριά.  

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού, ξεναγεί το τηλεοπτικό κοινό από την κορυφή της χερσονήσου της Παναγίας, όπου δεσπόζει η Ακρόπολη της Καβάλας.

Η πόλη ήταν οχυρωμένη από τον 5ο π.Χ αι. αλλά το μεγαλύτερο μέρος της χτίστηκε στις αρχές του 15ου αι. Στο σημείο υψωνόταν η βυζαντινή Ακρόπολη της Χριστουπόλεως, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της Καβάλας που είχε καταστραφεί το 1391.

Ο Θόδωρος Μουριάδης, δήμαρχος Καβάλας, εξηγεί πως μια μελέτη για την αναβάθμιση του φρουρίου προχώρησε και άμεσα άρχισαν οι τεχνικές εργασίες στο Φρούριο Καβάλας. Πλέον θα υπάρχει και πρόβλεψη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που επισκέπτονται τον χώρο, ο οποίος λόγω της κατασκευής του ήταν απρόσιτος, σε αυτήν την ομάδα του πληθυσμού.

Το φρούριο της Καβάλας σύντομα προσβάσιμο σε αναπήρους

Με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο το φρούριο με τις καμάρες είναι το σημαντικότερο μνημείο της πόλεως, στο οποίο πρρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, εξηγεί ο κ. Μουριάδης.

«Θα λειτουργεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να ανεβαίνουν μέσα στο φρούριο και από εκεί με διαδρόμους κατασκευασμένους με ειδικά υλικά, θα φτάνουν σε όλους τους χώρους του».

Τα έργα προσβασιμότητας θα έχουν τελειώσει σε έξι μήνες. Επίσης, γίνεται η ανακατασκευή ενός θεάτρου που υπήρχε στον χώρο με νέα καθίσματα και σε αυτό θα υπάρχει πρόβλεψη και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η καβάλα εξελίσσεται σε μια φιλικότερη πόλη για την ομάδα που αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Το φρούριο της Καβάλας σύντομα προσβάσιμο σε αναπήρους

Το φρούριο δεσπόζει στην πόλη, με την πρώτη ματιά που στρέφεται ψηλά στην κορυφή της ακροπόλεως.

Πέρυσι οι επισκέπτες ήταν γύρω στις 35.000 και ελπίζουμε φέτος να είναι περισσότεροι, σημειώνει ο Δήμαρχος. Πραγματικά ουδείς έχει δει την Καβάλα εάν δεν επισκεφτεί το φρούριο και κάποιο μαγαζί με θαλασσινά στην παραλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος