Το Φανάρι Κομοτηνής προορισμός για τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό

Πλήθος ιστιοπλοϊκών και καταμαράν έχουν δέσει στο λιμάνι του Φαναρίου στην Κομοτηνή, προκειμένου να λάβουν μέρος στην πρώτη πλωτή έκθεση σκαφών North Aegean Boat Show 2024.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ειρήνη Τσακίρη παρουσιάζει το τριήμερο των εκδηλώσεων, με το οποίο ανοίγει τυπικά η τουριστική περίοδος.

Γιατί όπως εξηγεί ο Πέτρος Καραβέτης, Πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου, η τουριστική σεζόν έχει επιμηκυνθεί και ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει. Το τουριστικό περίπτερο στο λιμάνι υποδέχεται το κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει για την ιστιοπλοΐα και οι προσδοκίες για το μέλλον του τουρισμού στην περιοχή είναι μεγάλες.   

Το Φανάρι Κομοτηνής προορισμός για τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό

20 σκάφη και ένα ημι-υποβρύχιο είναι διαθέσιμα για να τα επισκεφτούν οι τουρίστες, ενώ το ΝΕΜΟ, με τον γυάλινο πάτο δίνει την δυνατότητα της υποβρύχιας παρατήρησης, ακόμη και αν δεν βρίσκεται 20.000 κάτω από την θάλασσα.  

«Σκοπός είναι να γίνει το Φανάρι τόπος προορισμού για σύγχρονα, μεγάλα και  ακριβά σκάφη». Όπως λέει ο Καραβέτης, το λιμάνι είναι αρκετά μεγάλο, έχει την δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 100 σκαφών. Παράλληλα, προσφέρει και τις ανάλογες εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, παροχής νερού και αποχετεύσεως με χημικές τουαλέτες, για να έχουν τις αναγκαίες ανέσεις οι επισκέπτες που συνήθως παραμένουν στο Φανάρι γύρω στο τριήμερο. Έτσι, μπορούν να απολαύσουν το ανεκτίμητης αξίας παραθαλάσσιο θέρετρο με την φυσική ομορφιά και τους υδροβιότοπους.

Το Φανάρι Κομοτηνής προορισμός για τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό

Όσοι έχουν την δυνατότητα μπορούν να πραγματοποιήσουν μια τριήμερη εκδρομή, και να είναι παρόντες στα εγκαίνια της εκθέσεως σκαφών που θα λάβει χώρα στις 18.00 σήμερα το απόγευμα, συνοδεία μουσικής και πλήθους δράσεων, φυσικά δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος