Ιδιαίτερη αδυναμία στα Ελληνικά φρούτα υπάρχει από τους καταναλωτές στην Κύπρο, όπου χιλιάδες προτιμούν τα φρούτα Ελληνικής παραγωγής, καθώς θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας. Τα φρούτα μαζεύονται ώριμα, ελέγχονται και συσκευάζονται αμέσως για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.
Για την λατρεία των Κύπριων στην Ελληνική παραγωγή φρούτων μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρο» ο κ. Χριστόδουλος Παπανικολάου, Γενικός Διευθυντής ετ. εισαγωγής φρούτων, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά, πως η αγάπη των ανθρώπων που κατοικούν στην Κύπρο για τα Ελληνικά φρούτα είναι μεγάλη και σαν δεύτερη επιλογή μετά τα Κυπριακά, είναι τα Ελληνικά.
Ο κ. Παπανικολάου σημείωσε πως οι προτιμήσεις για τα Ελληνικά φρούτα, είναι κυρίως τα φρούτα εποχής, «το χειμώνα υπάρχει το μήλο, το ακτινίδιο και το αχλάδι. Το καλοκαίρι ακολουθούνε τα περίφημα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, καθώς και τα σταφύλια». Σημείωσε τέλος, ότι όλη η παραγωγή απορροφάται από την εγχώρια κατανάλωση, καθιστώντας την έτσι μη επαρκή, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες που ο τουρισμός ανεβαίνει στα ύψη, υπάρχει άμεση ανάγκη για εισαγωγές φρούτων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος