Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το ΚΘΒΕ στην εκπαίδευση» ξεκίνησε το ταξίδι του στα σχολεία!

Από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου οι θεατροπαιδαγωγοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος βρίσκονται και πάλι καθοδόν σε πέντε περιφέρειες της χώρας (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας), στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση»Στα τρία χρόνια επιτυχημένης υλοποίησης, “Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση” παρουσιάστηκε σε περισσότερες από 230 σχολικές μονάδες, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 μαθητών.

Το πρόγραμμα στόχο έχει να συμβάλει στη λειτουργία του σχολείου ως χώρου δημοκρατίας και ισότητας, όπου η θεατρική τέχνη γίνεται στην πράξη δρόμος προς τη γνώση και οι μαθητές λειτουργούν δημιουργικά απέναντι στην πραγματικότητα που τους περιβάλλει και στέκονται ισάξια μέσα σε ένα πλαίσιο συν-δημιουργίας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί πεδίο θεατρικής δράσης – δραστηριοτήτων με στόχο την άμεση επαφή των μαθητών με το θέατρο. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν ρόλους, διερευνούν βιωματικά τις θεματικές του προγράμματος και εμβαθύνουν σε έννοιες που αφορούν την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και την αρμονική συνύπαρξη.

Η πράξη φέρει τον γενικό τίτλο «Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ήδη υλοποιημένα προγράμματα μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ: ΕΔΩ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος