Το Δήμο Λαγκαδά επισκέφθηκε ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας

Το κτίριο «Γ. Μπίλλης», το οποίο χρήζει ολικής ανακαίνισης και το οποίο εντάσσεται πρώτο από όλες τις προτάσεις του δήμου Λαγκαδά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» επισκέφθηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη και τον γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη.

«Κυβέρνηση και δήμος είμαστε σε θέση να πούμε ότι αυτό το πολύ όμορφο κτίριο σε εμβληματικό σημείο θα ξαναζωντανέψει, κατά βάση ως χώρος πολιτισμού και θα αποδοθεί στους δημότες» είπε ο κ. Πέτσας και συνέχισε: «Ένα έργο, 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τον Οκτώβριο και προχωράμε γρήγορα σε δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και υλοποίηση του έργου». Το δεύτερο έργο, που θα ενταχθεί το Νοέμβριο στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Λαγκαδά, με προϋπολογισμό περίπου ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

«Τα έργα που έχει προτείνει ο δήμος Λαγκαδά είναι πολλά, το πλαφόν είναι δεκαοκτώ εκατ., εμείς θα κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε, ώστε όλα τα έργα αυτά να δρομολογηθούν, είτε στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης”, είτε σε συνεργασία με τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία -δηλαδή το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης- να δρομολογηθούν», σημείωσε. Τόνισε δε, ότι το πρώτο έργο εξ αυτών θα είναι η αντικατάσταση των σωλήνων του δικτύου ύδρευσης του Λαγκαδά με καινούργιους αγωγούς, που είναι, όπως είπε, «ένα έργο άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να φύγουν οι αμιαντοσωλήνες από τη ζωή μας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, επίσης, ότι και η διαχείριση ομβρίων υδάτων στους δρόμους, όπως επίσης και τα αντιπλημμυρικά είναι σημαντικά έργα και σημείωσε ότι σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα επιδιωχθεί να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις για τη διαχείριση των ομβρίων και στο οδικό δίκτυο του δήμου Λαγκαδά.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή η προτεραιοποίηση των έργων του δήμου Λαγκαδά στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», εξέφρασε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανακατασκευή του κτιρίου «Γ. Μπίλλης», το οποίο εντάσσεται πρώτο. Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του δήμου Λαγκαδά είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα στον δήμο και θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος