Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία και καλεί μικρούς και μεγάλους σε δύο μεγάλες διοργανώσεις εξωστρέφειας, γνώσης και συμμετοχής: το «ΑΠΘ την Κυριακή» και τη «Φοιτητική Εβδομάδα ΑΠΘ».
Με επίκεντρο την ανοιχτή πρόσβαση στην επιστήμη, την έρευνα, τον πολιτισμό και τη φοιτητική δημιουργικότητα, το Αριστοτέλειο μετατρέπεται σε έναν ζωντανό χώρο εμπειρίας, ανακάλυψης και αλληλεπίδρασης για ολόκληρη την πόλη.
«ΑΠΘ την Κυριακή»
Τις επόμενες δύο Κυριακές 17 Μαΐου και 24 Μαΐου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Το Αριστοτέλειο ανοίγει για το κοινό και τους επισκέπτες της πόλης, τις πόρτες της πανεπιστημιούπολης, των Εργαστηρίων, του Αστεροσκοπείου, του Σεισμολογικού Σταθμού, των Μουσείων, του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, του Παιδικού Κέντρου, του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, του Δασοβοτανικού κήπου και των εγκαταστάσεών του στον Φοίνικα, στο ΚΕΔΕΚ στη Θέρμη, στις Σέρρες, στο Δίον Πιερίας και στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.
Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 56 δράσεις και εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, να γίνουν οι ίδιοι ερευνητές, να μπουν στον μαγικό κόσμο των πειραμάτων, να κάνουν παρατηρήσεις, να εξαφανίσουν αντικείμενα, να έχουν πρόσβαση σε σπάνια αρχεία και συλλογές του Αριστοτελείου, να γίνουν μικροί βοσκοί ή διερμηνείς και πολλά άλλα.
Όλες οι εκδηλώσεις του ΑΠΘ την Κυριακή είναι ανοιχτές για το κοινό και για παιδιά από 3 ετών.
Φοιτητική Εβδομάδα ΑΠΘ: Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή του φοιτητικού κόσμου
Παράλληλα, ξεκινάει η μεγάλη γιορτή του φοιτητικού κόσμου, η Φοιτητική Εβδομάδα του ΑΠΘ, η οποία, από 18 έως 23 Μαΐου, θα φιλοξενήσει 29 διαφορετικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, αθλητικά δρώμενα, γνωριμία με τις φοιτητικές επιστημονικές ομάδες του Αριστοτελείου και πολλά άλλα. Στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας, κάθε φοιτητική ομάδα έχει την ευκαιρία να εκφράσει και να υλοποιήσει τις ιδέες της και να δώσει έναν διαφορετικό τόνο στην πανεπιστημιακή καθημερινότητα.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.
Τα νούμερα του «ΑΠΘ την Κυριακή» και της Φοιτητικής Εβδομάδας:
ΑΠΘ την Κυριακή 2026 [17 & 24 Μαΐου]
Δράσεις: 56
Υπεύθυνοι καθηγητές: 84
Εθελοντές: 800 φοιτητές/τριες
Σχολές: 10
Τμήματα: 23
Ηλικίες επισκεπτών: 3 ετών+
Φοιτητική Εβδομάδα ΑΠΘ 2026 [18-23 Μαΐου]
Δράσεις: 29
Φοιτητικές Ομάδες: 23
Εθελοντές: 300 φοιτητές/τριες
Ημέρες διεξαγωγής: 6
Προγράμματα:
ΑΠΘ την Κυριακή: https://volunteering.auth.gr/sundays/sundays2026/
Φοιτητική Εβδομάδα: https://volunteering.auth.gr/student-week/studentweek2026/
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος