Το 1ο Zoumpouli Folk Fest έρχεται το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.
Οι διοργανωτές αναφέρουν: «ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ. Φυτεύεται το φθινόπωρο. Απ’ την αυλή της Μονής Λαζαριστών, ευθεία στις καρδιές μας. Αρωματικό, μεθυστικό, να μας παρασύρει θέλει στην φλόγα της παράδοσης, στην λαϊκή τέχνη όπου κι αν την συναντούμε, που γίνεται μοντέρνα, σύγχρονη σεβόμενη την αρχή της. Στο μυσταγωγικό γλέντι, στον αέναο κύκλο, στον χορό που σμίγει σώματα. Σας συστήνουμε στο ZOUMPOULI FOLK FEST, που δεν διεκδικεί ούτε μοναδικότητα ούτε πρωτοτυπία. Θα τιμήσουμε, θα φιλοξενήσουμε, θα δώσουμε χώρο σε καλλιτέχνες που εμπνέονται από την παράδοσή μας και την πάνε παραπέρα. Θα ενωθούμε μ’ αυτούς που κόπτονται για το ίδιο. Να κρατηθεί ζωντανή και να εξελιχθεί η λαϊκή μας κοινή γλώσσα σε όλες τις μορφές της. Θα ταξιδέψουμε όπου μπορούμε οργανωμένα τέχνη που πηγάζει απ’ τα βάθη της ψυχής σπουδαίων καλλιτεχνών, ταλέντων που μας πάνε παρακάτω. Φιλοδοξούμε τώρα και στο μέλλον να γνωρίσουμε μέσα από το ZOUMPOULI FOLK FEST αυτούς που μας συγκίνησαν μέχρι σήμερα κι αυτούς που παίρνουν την σκυτάλη πιστά, παιχνιδιάρικα, άτακτα. Θα γεμίσει χρώματα η αυλή… Ντύσου με κίτρινο πορτοκαλί κόκκινο ροζ κι έλα. Χόρεψε ανέμελα στο φως στ’ αγέρι σαν ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ!»
Συμμετέχουν
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Ρουμπαγιάτ
Οι Ρουμπαγιάτ είναι μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη, ενεργό από το 2013, με ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Με πολυφωνική προσέγγιση και συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων οργάνων, ερμηνεύουν έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, δημιουργώντας ένα δυναμικό και γιορτινό μουσικό κλίμα στις εμφανίσεις τους.
Κούπες
Οι Κούπες είναι ένα συγκρότημα που πειραματίζεται ασταμάτητα, συνδυάζοντας το ροκ με τα παραδοσιακά στοιχεία. Με το κλαρίνο και την γκάιντα να πρωταγωνιστούν, με τις ηλεκτρικές κιθάρες άλλοτε να παίζουν μελωδικά ριφς και άλλοτε να γεμίζουν δίνοντας όγκο.
Baildsa
Οι BAiLDSA είναι ένα εναλλακτικό μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει post punk και indie rock με βαλκανικά, ανατολικομεσογειακά και reggae/dub στοιχεία. Ξεχωρίζουν για τη δυναμική, πολιτικά φορτισμένη μουσική τους και τη συνεχή αντίσταση σε φασισμό, ρατσισμό και καταπίεση. Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και έχουν περιοδεύσει σε Ευρώπη και Βαλκάνια με εκρηκτικές live εμφανίσεις.
Κώστας Τζίμας
Ο Κώστας Τζίμας, τραγουδιστής με καταγωγή από τη Λάκκα Σουλίου, ξεκίνησε την καριέρα του τυχαία σε πανηγύρι στην Ελευσίνα, όπου εντυπωσίασε με τα Ηπειρώτικα τραγούδια του. Το 1972 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο. Από τότε ξεκίνησε μια μακρά πορεία στη μουσική, συνεργαζόμενος με σπουδαίους τραγουδιστές και μουσικούς. Έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες και συνεχίζει να τραγουδά μέχρι σήμερα.
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
Σουρλουλού
Η Σουρλουλού είναι μια μουσικοχορευτική μπάντα δρόμου που ιδρύθηκε το 2020 και από το 2021 λειτουργεί ως πλήρες σχήμα γλεντιού. Συνδυάζει παραδοσιακά όργανα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και των Βαλκανίων με σύγχρονες μουσικές φόρμες, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, “post-πανηγυριώτικο” ηχητικό τοπίο γεμάτο ενέργεια και χορό.
Μπρατίμια
Τα Μπρατίμια είναι μουσικό σχήμα από τη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αποτελείται από μουσικούς μεγαλωμένους στα παραδοσιακά γλέντια. Εμπνευσμένοι από το έθιμο των “μπρατιμιών” στους βλάχικους γάμους, παρουσιάζουν δημοτική μουσική από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια σε γάμους, πανηγύρια και φεστιβάλ, διατηρώντας ζωντανή την παραδοσιακή μουσική κληρονομιά.
Κωνσταντίνα Τούνη
Η Κωνσταντίνα Τούνη, τραγουδίστρια με καταγωγή από τα Ιωάννινα, ξεχωρίζει για τη σύγχρονη και εκφραστική ερμηνεία παραδοσιακών και κυρίως ηπειρώτικων τραγουδιών. Με τη χαρακτηριστική φωνή της γεφυρώνει το έντεχνο, το λαϊκό και το παραδοσιακό, προσελκύοντας νέο κοινό. Μαζί με τη μπάντα της παρουσιάζει ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας νέα πνοή στην ελληνική μουσική παράδοση.
+ more TBA
Σημαντική σημείωση
Τοποθεσία: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 & Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025
Προσέλευση: 18:00
Έναρξη: 19:30
Πρόσβαση ΟΣΕΘ – (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ): 18 (Άγιοι Aνάργυροι),
27 (Σταυρούπολη – Πανεπιστήμιο), 38 (N. Eυκαρπία – ΟΣΕ), 56 (Ωραιόκαστρο – ΟΣΕ), 34 (Άνω Ηλιούπολη – Πλατεία Αριστοτέλους)
Τιμές Εισιτηρίων – ZOUMPOULI CONCERT AREA
Early Bird (μόνο ηλεκτρονικά – περιορισμένα εισιτήρια):
– Διήμερο (6 & 7 Σεπτεμβρίου): 14,00 €
– Μονοήμερο (6 ή 7 Σεπτεμβρίου): 8,00 €
Προπώληση:
– Διήμερο: 24,00 €
– Μονοήμερο: 13,00 €
Ταμείο/Πόρτα:
– Διήμερο: 28,00 €
– Μονοήμερο: 15,00 €
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος