Το 10ο  φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς στην Καλαμάτα

Ο “κόσμος της ελιάς” συναντάται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα του προϊόντος και της Μεσσηνίας, στον Καλαμάτα, σε μια γιορτή που διοργανώνεται για δέκατη χρονιά.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, παρουσιάζει την μεγαλύτερη έκθεση στη Μεσόγειο για το Ελαιόλαδο & την Επιτραπέζια Ελιά.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η Δήμητρα Χαντζή, διευθύντρια του Φεστιβάλ ελληνικού ελαιολάδου και ελιάς, αναφέρει ότι είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Μεσόγειο στον τομέα της ελαιοκομίας, με την συμμετοχή εταιρειών από δεκαπέντε χώρες.

Το 10ο  φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς στην Καλαμάτα

Παρουσιάζονται νέες έξυπνες τεχνολογίες για την άρδευση της ελιάς, αλλά και τεχνικές που εφαρμόζονται από την λεγόμενη “Γεωργία Ακριβείας” για την ελαιοκαλλιέργεια, προκειμένου να αξιοποιείται πιο αποδοτικά ο χρόνος του αγρότη, να εξοικονομεί ποσότητα καυσίμων και να κάνει αποδοτικότερη χρήση λιπασμάτων και φυτοφάρμακων, για να έχει μια καλή συγκομιδή. 

Ένα τριήμερο που ξεκινά σήμερα Παρασκευή και θα αποτελέσει το επίκεντρο των εξελίξεων του κλάδου της Ελαιοκομίας σε μια περίοδο, κατά την οποία οι καλλιεργητές δοκιμάζονται από την κλιματική κρίση.

Το 10ο  φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς στην Καλαμάτα

Παράλληλα, το κοινό θα παρακολουθήσει διάφορες εκδηλώσεις, όπως η Mediterranean Local Agenda, το Olive Oil  Forum  και ένα Φόρουμ για την Γαστρονομία του Ελαιολάδου. Συνταγές με ελληνικά προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο, ένας γαστρονομικός θησαυρός, τον οποίο θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν οι επισκέπτες έως και την Κυριακή 1η Ιουνίου.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος