Κατόπιν της αναβολής λόγω κακοκαιρίας των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, οι εθελοντικοί καθαρισμοί στις λιμνοθάλασσες Αγίου Μάμα, Επανομής, Αγγελοχωρίου και Καλοχωρίου θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 8 Φεβρουαρίου.
Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Save Υοur Hood, iSea, Εχεδώρου Φύσις, καθώς και το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής προσκαλούν τους πολίτες των περιοχών αυτών, αλλά και της Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουν στους καθαρισμούς και να συμβάλλουν στην προστασία των τεσσάρων σημαντικών υγροτόπων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου και καθιερώθηκε από τη Σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροτόπους με στόχο την ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου των υγροτόπων για την ανθρώπινη ευημερία και την διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Το «ραντεβού» για τους εθελοντικούς καθαρισμούς θα είναι στις 11 το πρωί στα εξής σημεία: – Καλοχώρι – Επανομή – Αγγελοχώρι – Άγιος Μάμας.
Οι παράκτιοι αυτοί υγρότοποι ανήκουν στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και έχουν ιδιαίτερη οικολογική αξία, καθώς φιλοξενούν πλούσια ορνιθοπανίδα όπως φοινικόπτερα, ερωδιούς, νεροχελίδα, μαυροκέφαλους γλάρους και διάφορα είδη παπιών. Παράλληλα, δέχονται σημαντικές πιέσεις από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως η άναρχη τουριστική ανάπτυξη και η ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων.

Μετακίνηση προς τη Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα
Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εθελοντών στη Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα, θα διατεθεί λεωφορείο, με αναχώρηση στις 10:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΕΔΩ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος