Τη βάναυση κακοποίηση μιας σκυλίτσας στη Χαλκιδική καταγγέλλει το Φιλοζωικό Σωματείο Πολυγύρου «Κιβωτός».
Σύμφωνα με ανάρτηση του Σωματείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικος βρήκε το ζώο μεταξύ Μεταμόρφωσης και Μεταγγιτσίου, κοντά στο λατομείο.
«Καποιος της έδεσε διπλό σύρμα στην κοιλιά, το έστριψε με πένσα σφιχτά και στην άλλη άκρη του, έδεσε τενεκεδάκι για να το σέρνει καθώς περπατάει… Δεν ξέρουμε πόσο καιρό ήταν έτσι, όμως η πληγή είναι τόσο βαθειά που φαίνεται το οστό από τη σπονδυλική της στήλη», αναφέρει το Σωματείο στην ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο.
Η σκυλίτσα, που ακούει στο όνομα Νίκη, μεταφέρθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους σε κτηνιατρείο που συνεργάζεται με το Σωματείο, όπου δέχεται φροντίδα της κτηνιάτρου και εθελοντών.
Σύμφωνα με την «Κιβωτό» το ζώο χρειάζεται εντατική νοσηλεία. Είναι περίπου 1,5-2 ετών και μόνο 13 κιλά. Φαίνεται αρκετά ζωηρή και τρώει καλά. Δυστυχώς, βρέθηκε θετική σε διροφυλαρίωση και θα χρειαστεί να κάνει θεραπεία και γι αυτό.
Το Σωματείο ζητάει οικονομική ενίσχυση για να ανταποκριθεί στο υπέρογκο, όπως επισημαίνει, έξοδο νοσηλείας της Νίκης. Ο αριθμός λογαριασμού και το PayPal βρίσκονται στην ανάρτηση.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος