Τη διοικητική διευθύντρια του ΚΘΒΕ καταγγέλλει το ΕΚΘ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Την διοικητική και οικονομική διευθύντρια του καλλιτεχνικού οργανισμού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλει  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την ενέργειά της να διακινήσει λίστα με ονόματα από εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους και νοσήσαντες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν παράνομα προσωπικά στοιχεία δεκάδων εργαζομένων. Η ενέργεια αυτή που έγινε γνωστή από τα Μέσα Ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του θεάτρου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, παρά τα αβάσιμα επιχειρήματα του οργανισμού, σημειώνει το ΕΚΘ.

Η διακίνηση αυτής της λίστας αποτελεί παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων και η διοίκηση του ΚΘΒΕ θα πρέπει άμεσα να εξετάσει την υπόθεση, να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν χωρίς προσχήματα και δικαιολογίες και να παρέμβει άμεσα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδιο στέλεχος του ΚΘΒΕ δημιουργεί και διακινεί παράνομες λίστες που αφορούν στοιχεία των εργαζομένων, καθώς μόλις πριν από δυο χρόνια εστάλη και πάλι λίστα στους εργαζόμενους ζητώντας να γνωστοποιήσουν στη διοίκηση ποιοι εργαζόμενοι θα απεργήσουν και ποιοι όχι.

Πηγή ΕΚΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος