Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στη Σιάτιστα η κηδεία του Νικόλαου Παπαγεωργίου

Την απώλεια του Δωρητή του Νοσοκομείου και Εθνικού Ευεργέτη, Νικόλαου Παπαγεωργίου, σε ηλικία 92 ετών, θρηνεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αποχαιρετούν με οδύνη μία σπουδαία προσωπικότητα που διακρίθηκε για την κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση.

Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου ήταν γεννημένος στη Σιάτιστα. Υπήρξε από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας στη γουνοποιία. Οι κοινωνικές του ευαισθησίες όμως τον ώθησαν πολύ πιο μακριά από την επιχειρηματική του δράση, στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, η οποία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή κατά την διάρκεια της ζωής του και αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα και κινητήριο δύναμη για όλους μας.

Με τον αδελφό του Λεωνίδα σύστησαν το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και χάρη στη δωρεά τους κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου διετέλεσε Πρόεδρος από την έναρξη της λειτουργίας του έως τον Απρίλιο 2009 καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ενώ υπήρξε μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου.

Ξεχώρισε με το ήθος του και τη συνέπεια λόγων και έργων, αναγορεύθηκε από το Ελληνικό Κράτος σε μεγάλο Εθνικό Ευεργέτη και τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και τίτλους με μέγιστη την απονομή του οφικίου του άρχοντα Ακτουαρίου από Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η οικογένεια του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου τον αποχαιρετά με ανείπωτη θλίψη και απέραντη ευγνωμοσύνη, εκφράζει δε τα ειλικρινέστατα και βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Η εξόδιος ακολουθία του Εθνικού Ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου θα ψαλεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στις 5 το απόγευμα, στη Σιάτιστα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Αντί στεφάνων η οικογένεια Παπαγεωργίου επιθυμεί να κατατεθούν τα χρήματα ως δωρεές στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», με αιτιολογία “εις μνήμην Νικολάου Παπαγεωργίου”.

Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού:
Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR 720172 2630 00 52 6305 2135 663

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος