Θρακικό Σιντικής: Εορταστικό τραπέζι με προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα και κρέας  

Πλούσιες γεύσεις και αγνά προϊόντα υπόσχεται ένας τόπος στο Θρακικό Σιντικής, στα βόρεια σύνορα του νομού Σερρών.

Με φόντο το όρος Μπέλες ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, δείχνει τι ήταν εκείνο που έκανε τόσο δυνατούς τους Σιντούς του Ομήρου.

Το βουβαλίσιο γάλα και κρέας εξέθρεψαν δεκάδες γενιές από την αρχαιότητα και τώρα βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του διαιτολογικού ενδιαφέροντος.  

Θρακικό Σιντικής: Εορταστικό τραπέζι με προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα και κρέας  

Τα πλεονεκτήματα τους είναι πολλά σε σχέση με το κοινό μοσχαρίσιο κρέας όπως εξηγούν οι αδελφοί Ξανθόπουλοι, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει ένα εορταστικό τραπέζι αποκλειστικά με προϊόντα που προέρχονται από τα βουβάλια της περιοχής.

Κερκινέλα, σουτζουκάκια, γιαούρτι, κρέατα ψητά και μαγειρευτά, αλλά και γλυκά που έχουν κολλήσει στο ταψί και αναδεικνύουν το άρωμα του αυθεντικού καζάν-ντιπί, προσκαλούν σε μια γευστική πανδαισία.  

Θρακικό Σιντικής: Εορταστικό τραπέζι με προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα και κρέας  

Ο Λευτέρης Ξανθόπουλος, ιδιοκτήτης της κάθετης μονάδας επεξεργασίας προϊόντων Ελληνικού Βούβαλου, ετοιμάζει το γάλα για να το μετατρέψει σε λιχουδιά, ενώ ο αδελφός του Αδάμ συνιδιοκτήτης της μονάδας έχει στρώσει το τραπέζι με δεκάδες πιάτα, που απογειώνουν την γεύση.

Σε έναν τόπο που παραμένει απαράλλακτα ίδιος με εκείνον που περιέγραψε ο Ηρόδοτος και με τις ίδιες διατροφικές συνήθειες, γεγονός είναι πως υπάρχουν διαχρονικές αξίες.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος