Θετικός ο υπουργός Άμυνας στη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Κόδρα

Θετικός στο αίτημα του Δημάρχου Καλαμαριάς Γ. Δαρδαμανέλη για το θέμα της διεκδίκησης του Δήμου των 20,5 στρεμμάτων στο Κόδρα, από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη ΑΟΟΑ και των πέντε στρεμμάτων στο πάρκο Κερασούντος, από το Τ.ΕΘ.Α., εμφανίστηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με την παραχώρηση των περίπου 20 στρεμμάτων που βρίσκονται στο Καραμπουρνάκι και θα ενσωματωθούν στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, ο Δήμος Καλαμαριάς θα έχει τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσει, δημιουργώντας ένα μητροπολιτικό πάρκο, με χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Οι δύο άντρες συζήτησαν τους τρόπους που μπορεί να γίνει η παραχώρηση των στρεμμάτων στον Δήμο Καλαμαριάς, αλλά και η, από πλευράς του Δήμου, απόδοση χρήσης αμιγούς κατοικίας, ενός οικοπέδου του ΤΕΘΑ.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει το αίτημά μας κι επιτέλους θα υπάρξει η πολιτιστική και πολιτισμική αναβάθμιση, τόσο του Δήμου Καλαμαριάς, όσο και της ευρύτερης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς τέτοιοι χώροι εκλείπουν από την περιοχή μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος