Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το αρμόδιο Τμήμα Τουρισμού διοργανώνουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γεύσεις της Θεσσαλονίκης, μέσα από αγαπημένα σνακ της πόλης.
Η εκδήλωση «Θεσσαλονικιώτικος Γαστρονομικός Περίπατος» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ΔΕΘ (υπαίθριος χώρος C08 -stand 09 απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ).
Οι παρόντες θα ανακαλύψουν την αυθεντική γεύση των πιροσκί, παρασκευασμένα με παραδοσιακή συνταγή και φρέσκα, τοπικά υλικά. Με κλασικές γεύσεις όπως πατάτα και τυρί, κάθε πιροσκί θα προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Ο βραβευμένος σεφ για το street food πιροσκί με μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Κοτζαγιερίδης, θα ετοιμάσει τα παραδοσιακά πιροσκί, με τη μοναδική γεύση. Τα πιροσκί θα συνοδεύονται από τις λευκές και ροζέ «Γοργόνες», τα κρασιά του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς. Στη ζωντανή επίδειξη παρασκευής πιροσκί, ο κόσμος θα μάθει τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του τομέα Γαστρονομίας και Τουρισμού της ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ.
Τα φρέσκα υλικά για τα πιροσκί είναι προσφορά του καταστήματος Πιροσκί στο Μοδιάνο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος