Στη σύλληψη ενός 29χρονου προχώρησαν χθες, Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς του, κατάφερε να αποσπάσει από ανυποψίαστο πολίτη το ποσό των 6.000 ευρώ. Ο ένας από τους συνεργούς τηλεφώνησε στο θύμα προσποιούμενος τον διευθυντή χειρουργικής πτέρυγας νοσοκομείου, ενημερώνοντάς τον ότι η αδελφή του έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητώντας αρχικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.
Τελικά κατάφεραν να του αποσπάσουν 6.000 ευρώ, τα οποία έλαβε ο συλληφθείς. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του 29χρονου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα όχημα ιδιοκτησίας του και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις.
Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. :
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:
• Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
• Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
• Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος