Θεσσαλονίκη: Ζημιές πέριξ του ΑΠΘ μετά τα επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα περιμετρικά του ΑΠΘστο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών και πυρπόλησαν μηχάνημα έργου, οχήματα και κάδους απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα στη 1:30 τα ξημερώματα μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του πανεπιστημίου στην οδό Εθνικής Αμύνης και άρχισε να ρίχνει βόμβες μολότοφ. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο επιχείρησαν να τους σταματήσουν.

Από τη ρίψη των μολότοφ, σημειώθηκαν φθορές σε δύο μηχανήματα έργου, σε 4 ΙΧ αυτοκίνητα και σε κάδους απορριμμάτων. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 16 πυροσβέστες και επτά οχήματα. Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές, δεν προέκυψε ωστόσο κάτι σε βάρος των ατόμων που προσήχθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν υπήρξε τραυματισμός.

Από τα επεισόδια, η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα, κάτι, που επηρέασε τη λειτουργία του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ζητήσουν το κλείσιμο όλων των παραθύρων και μάλιστα αύξησαν το οξυγόνο σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος