Θεσσαλονίκη: Το Πεδίον του Άρεως “επιστρέφει” στον κεντρικό δήμο για 15 χρόνια- Συνάντηση Στ. Αγγελούδη με τον Γ. Κεφαλογιάννη 

Την παραχώρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 15 χρόνια του πάρκου στο Πεδίον του Άρεως ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Πέμπτη (5/9) στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην παραχώρηση της έκτασης της Αγίας Φωτεινή, όπου σήμερα υπάρχουν τα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ). 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψή του και για την άμεση ανταπόκριση του ίδιου και του Υπουργού Νίκου Δένδια στα αιτήματα που κατέθεσε ο Δήμος. 

«Μέσα σε έναν μήνα από την τελευταία συνάντηση που είχαμε θέσει το θέμα της εκ νέου παραχώρησης μεγάλου χώρου πρασίνου, υλοποιήθηκε η παραχώρηση του πάρκου της Ανθοκομικής Έκθεσης και δίδεται στη χρήση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 15 χρόνια. Άρα λοιπόν έχουμε έναν χώρο πρασίνου που επανέρχεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης, έπειτα από μια περίοδο στην οποία υπήρχε μια εκκρεμότητα χρήσης», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε επίσης ότι σε τμήμα της έκτασης που θα παραμείνει δημόσιος χώρος πρασίνου  θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ανθοκομικής για άτομα με αναπηρία. 

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία, ενώ ανακοίνωσε ότι προχωρά και το ζήτημα της παραχώρησης της Αγίας Φωτεινής. «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του αιτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τόσο ο κ. Δένδιας, όσο κι εγώ προχωρήσαμε πολύ γρήγορα τις διαδικασίες και είμαστε σήμερα στην ευτυχή συγκυρία να ανακοινώσουμε την ανανέωση του χρησιδανείου αυτής της σημαντικής για τον Δήμο έκτασης για 15 χρόνια, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Επίσης, επειδή είχε τεθεί το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ, προχωρήσαμε και τις διαδικασίες που αφορούσαν τις τελευταίες εκκρεμότητες για την έκταση των ΣΟΑ Αγίας Φωτεινής, ώστε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει εκκενωθεί ο χώρος, προκειμένου να προχωρήσει κι αυτό το πολύ μεγάλο έργο, που επίσης θα είναι προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία. Νομίζω ότι είναι ένα απτό παράδειγμα ότι κεντρικό κράτος και αυτοδιοίκηση, όταν συνενώνουν δυνάμεις, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα που είναι προς όφελος των πολιτών», τόνισε ο Υφυπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος