Θεσσαλονίκη: Τη συνεργασία του Υπουργείου Εθν. Άμυνας με το οικοσύστημα καινοτομίας πρότεινε ο ΥΜΑΘ Στ. Κωνσταντινίδης στον Υπουργό Ν. Δένδια

Την προοπτική συνεργασίας του οικοσυστήματος καινοτομίας, που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στη δημιουργία αμυντικού οικοσυστήματος καινοτομίας για τη στήριξη της έρευνας και ανάπτυξης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, που επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή, συζήτησε ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια.

Ο Υφυπουργός έθεσε στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων το σύστημα καινοτομίας που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, εκφράζοντας την πρόθεση η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, που εποπτεύεται από το ΥΜΑΘ, να συνδράμει στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων παρέχοντας εμπειρία και τεχνογνωσία.

Περαιτέρω, ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει το ανθρώπινο δυναμικό της Δυτικής Μακεδονίας στη μηχανολογία, από βαριά οχήματα που δραστηριοποιούνται στη ΔΕΗ και τις “δορυφορικές” δραστηριότητες στις λιγνιτικές περιοχές.  

Επίσης, του εξέθεσε την προοπτική μόνιμου ελλιμενισμού του πλωτού Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα Α.Τ. «Βέλος» στη Θεσσαλονίκη, υπό συνθήκες που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή παραμονή και επισκεψιμότητα του. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος