Θεσσαλονίκη: Συρμός κάθε δύο λεπτά στις στάσεις του μετρό από τον Νοέμβριο του 2024

Ελάχιστα λεπτά θα χρειαστεί να περιμένουν οι Θεσσαλονικείς σε στάση του μετρό για να φτάσουν στον προορισμό τους αφού περίπου κάθε δύο λεπτά θα περνάει συρμός με στόχο να εξυπηρετούνται 20.000 επιβάτες ανά ώρα και 300.000 ημερησίως.

Την επισήμανση έκανε ο Carlo Bianco, διευθύνων σύμβουλος της ΤΗΕΜΑ Α.Ε. πoυ έχει αναλάβει τη λειτουργία και διαχείριση του Μετρό μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Νέα έργα, επενδύσεις και καινοτομίες στις μεταφορές» που διοργάνωσαν το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 32ου Μoney Show.

Ο κ. Μπιάνκο θεώρησε μάλιστα συντηρητική την εκτίμηση του αριθμού των 300.000 επιβατών, τονίζοντας ότι ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί, ενώ με την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά, στους 18 συρμούς του συστήματος, θα προστεθούν άλλοι 15.000. Επισήμανε ότι το Μετρό θα ελεγχθεί από ανεξάρτητο φορέα για να λάβει πιστοποιητικό ασφαλείας και μετά άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Μεταφορών. Υπενθύμισε ότι οι αυτόματοι συρμοί θα είναι χωρίς οδηγό, μηδενίζοντας την περίπτωση ανθρώπινου λάθους.

Για το στέλεχος της Hitachi Rail Barbara Ferrari που μίλησε στην εκδήλωση, η διασύνδεση των μέσων μεταφοράς παίζει σημαντικό ρόλο, θέτοντας ως παράδειγμα ψηφιακή εφαρμογή της εταιρείας που απλοποιεί πρακτικά και οικονομικά τη μετακίνηση.

Σύμφωνα πάντως με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) Γιάννη Τόσκα, στον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία αναμένεται να γίνουν 700 επίγειες θέσεις, στον τερματικό σταθμό στη Μίκρα υπάρχουν θέματα απαλλοτριώσεων και η διαμόρφωση στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό εξαρτάται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ που τον διαχειρίζεται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος