Θεσσαλονίκη: Συνεργασία του κεντρικού δήμου με την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου»- Δημιουργείται νέο Κοινωνικό Ιατρείο στην οδό Λαγκαδά

Εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το επιστημονικό προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου μπορούν να λαμβάνουν πλέον οι ωφελούμενοι του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα και διαβιούν σε επισφαλείς στεγαστικές συνθήκες. Οι υπηρεσίες παρέχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με κλήση στον αριθμό 2310 566 641 επί της οδού Μοναστηρίου 62 (4ος όροφος του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας του Δήμου Θεσσαλονίκης).

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Γιατρούς του Κόσμου αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα το νέο Κοινωνικό Πολυιατρείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Γιατρών του Κόσμου στη διασταύρωση των οδών Λαγκαδά με Γαλανάκη (περιοχή «Δωδεκαόροφων»), με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες. Στόχος είναι η λειτουργία βασικών ιατρικών υπηρεσιών με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικής, Γυναικολογίας, Παθολογίας, Ψυχιατρικής ενώ το έργο του Πολυιατρείου θα πλαισιώνεται από επιπρόσθετες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων η Οφθαλμολογική, η Δερματολογική, η Ακτινολογική και η Ορθοπεδική.

Η δημιουργία του Κοινωνικού Πολυιατρείου με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης (Καραϊσκάκη 4, Τριανδρία και Μοναστηρίου 53-55), θα ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Φωτο αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος