Θεσσαλονίκη: SOS από τους εργαζόμενους στις Προνοιακές δομές για τις ελλείψεις προσωπικού

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές δομές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ κάνοντας έκκληση για βοήθεια η οποία μπορεί να έρθει μόνο μέσω προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εδώ και χρόνια. Επίσης, όπως τονίζουν για πρώτη φορά δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των επικουρικών εργαζομένων που εργάζονταν εδώ και ένα χρόνο με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των δομών, που φροντίζουν σοβαρότατα περιστατικά.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχουν αποχωρήσει, καθώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 60 συναδέλφων τους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον “Άγιο Παντελεήμονα”, που αποτελεί και το μεγαλύτερο παράρτημα στα Βαλκάνια.

Αντίστοιχα στον “Άγιο Δημήτριο”, στο Πανόραμα τέσσερις εργαζόμενοι αντιστοιχούν και οφείλουν να φροντίζουν 200 περιθαλπόμενους στη βάρδια, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να παρέχουν και τα αυτονόητα στους ασθενείς, κάνοντας, όπως δηλώνουν, διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες φοβούμενοι κάποιο ατύχημα.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος