Θεσσαλονίκη: «Γαζωμένο» με σφαίρες βρήκε το πρατήριό του ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Θ. Κιουρτζής

«Γαζωμένο» από σφαίρες βρήκε σήμερα το πρωί το πρατήριο υγρών καυσίμων ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής, ο οποίος είδε τα σχετικά πλάνα από το κλειστό κύκλωμα που κατέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν.

Η στιγμή της επίθεσης έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας που υπήρχε στο βενζινάδικο, το οποίο την ώρα των πυροβολισμών ήταν κλειστό. Ο άγνωστος δράστης φέρεται να πυροβόλησε τουλάχιστον επτά φορές κατά του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Το πρατήριο υγρών καυσίμων του κ. Κιουρτζή βρίσκεται σε σχετικά απομακρυσμένη περιοχή, στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, στην παλιά εθνική οδό. Ο ίδιος σοκαρισμένος αναμένει τι θα προκύψει από την αστυνομική έρευνα, καθώς πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση και δε γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στο σημείο βρέθηκε όπλo, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλάζνικοφ και αναμένεται η εκτίμηση της βαλλιστικής, που θα δείξει αν πρόκειται για το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο δράστης ή οι δράστες.

Ο κ.Κιουρτσής αναφέρθηκε στις εικόνες που είχε καταγράψει η κάμερα λέγοντας ότι το πρατήριο ήταν κλειστό και φαινόταν ο δράστης να κρατά ένα καλάζνικοφ και να “γαζώνει” την τζαμαρία του καταστήματος. Στη συνέχεια είπε παράτησε το όπλο και διέφυγε. Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης άφησε αιχμές για το φαινόμενο του παρεμπορίου και τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι σχετικοί νόμοι. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο βενζινάδικο είχε γίνει στόχος επίθεσης και τον Δεκέμβριο του 2020, όταν άγνωστος πέταξε δύο χειροβομβίδες οι οποίες δεν εξερράγησαν. Σύμφωνα με τον κ.Κιουρτσή τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος