ΑΠΘ: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και οι περιφέρειες για τον χωρικό σχεδιασμό στο επίκεντρο συνεδρίου

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του (2004-2024), διοργανώνει Επετειακό Συνέδριο με τίτλο: «1ο Επιστημονικό Συνέδριο Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης: Προκλήσεις και Προοπτικές», από 17 έως 18 Ιουνίου 2024, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 9:30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Στο Συνέδριο, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ερευνητές, μελετητές, στελέχη της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, θα παρουσιάσουν επιστημονικές εργασίες για ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων που αφορούν στον χωρικό σχεδιασμό και τη χωρική ανάπτυξη, καθώς και συναφή σχεδιαστικά, τεχνολογικά, και κοινωνικά επιστημονικά πεδία.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με προσκεκλημένους ειδικούς για δύο κρίσιμα και επίκαιρα σχετικά θέματα: (α) «Προσεγγίσεις για την ανθεκτικότητα και την κλιματική αλλαγή στον σύγχρονο χωρικό σχεδιασμό στην Ελλάδα» (β) «Προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και η επόμενη μέρα της Πολιτικής Συνοχής».

Στόχος του Συνεδρίου είναι, μέσα από τον διάλογο και τον προβληματισμό για την εξέλιξη των επιστημονικών προσεγγίσεων, των πολιτικών και πρακτικών για τον χωρικό σχεδιασμό και τη χωρική ανάπτυξη, να αναγνωριστούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και η ύπαιθρος, οι μικροί και μεγάλοι οικισμοί και οι περιφέρειες της χώρας στις σύγχρονες συνθήκες των πολλαπλών κρίσεων και των γρήγορων αλλαγών, και επίσης να αναδειχθούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές για την οργάνωση και διαχείριση του χώρου στην κατεύθυνση της βιώσιμης και ανθεκτικής ανάπτυξης.

Το Επετειακό Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: https://conferencespd.plandevel.auth.gr/

Πρόγραμμα: https://conferencespd.plandevel.auth.gr/programme/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος