Θεσσαλονίκη: Ξέχασαν 9χρονο παιδί ΑμεΑ- Δίωξη στον οδηγό και τη συνοδό

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όταν οι υπεύθυνοι ξέχασαν ένα 9χρονο παιδί με προβλήματα αναπηρίας μόνο του για σχεδόν τέσσερις ώρες μέσα σε λεωφορείο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του ανηλίκου και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία δύο άτομα: ο οδηγός του λεωφορείου και μία συνοδός. 

Ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι′ αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του. Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα. Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, όλα τα υπόλοιπα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις ώρες για να διαπιστωθεί από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας ότι το παιδί είχε εγκαταλειφθεί εντός του λεωφορείου. Υπάρχει, ωστόσο, διχογνωμία για το χρονικό διάστημα που έμεινε το παιδί στο λεωφορείο. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας δε γνωρίζουν την ακριβή ώρα που παρέμεινε ο 9χρονος στο όχημα, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του ΚΔΑΠ έμεινε περίπου μισή ώρα.

Το παιδί πάντως είναι καλά στην υγεία του, ενώ μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος