Θεσσαλονίκη: Η παράσταση “Επιτάφιος του Περικλή” στο Θέατρο Αμαλία

Ο “Επιτάφιος του Περικλή” παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μορφή μονολόγου απόψε (29/2) στο Θέατρο Αμαλία, ένα διαχρονικό κείμενο για τη δημοκρατία και τις αξίες του πολιτεύματος σε σκηνοθεσία του Στέφανου Κακαβούλη. Μαζί του στη σκηνή οι Χάρης Γεωργιάδης και Πάνος Γεωργούλης.

Για την παράσταση ο “Επιτάφιος του Περικλή” μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με χρώμα» ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του έργου, ο κ. Στέφανος Κακαβούλης, ο οποίος τόνισε πως η παράσταση αναφέρεται στον λόγο που έβγαλε ο Περικλής μετά τον πρώτο χρόνο του Πελοποννησιακού πολέμου για να τιμήσει τους πρώτους νεκρούς και να αναπτερώσει το ηθικό αυτών που πολεμάνε. “Το κείμενο και ο λόγος του παραμένει ένας ύμνος της δημοκρατίας και τις αξίες και τους θεσμούς που αυτό έχει”, επισήμανε ο κ. Κακαβούλης.

Το Βολτ Ελλάδας είναι μέλος του προοδευτικού πανευρωπαϊκού πολιτικού κινήματος Volt Europa που στοχεύει σε μία Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοκρατική, ισότιμη και δίκαιη για όλους τους πολίτες της. Τη στιγμή που το κράτος δικαίου βάλλεται, το Βολτ αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία για να υπογραμμίσει την ανάγκη να ξαναδούμε ατομικά και συλλογικά τη σχέση μας με το πολίτευμα και να τονίσει την αξία της ενεργούς πολιτικής συμμετοχής που αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση των δημοκρατικών λειτουργιών και των κοινωνικών κεκτημένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος