Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές στον πρώην περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό από τέσσερις αγνώστους – Η ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε στο γραφείο του, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου στις 11 το πρωί τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους -φορώντας σκούφο και χειρουργική μαύρη μάσκα- εισέβαλαν στο γραφείο του κ. Αγοραστού στο κτίριο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, πέταξαν πάνω του μπογιές και τον κατηγόρησαν για τη στάση του στο δυστύχημα των Τεμπών και στις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Την ώρα εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΠΑΜΑΚ για την 25η Μαρτίου και λίγο πριν γίνει η επίθεση, ομάδα ατόμων εμφανίστηκε να ρωτά πού βρίσκεται το γραφείο του αν. καθηγητή και πρώην περιφερειάρχη.

«Ως πρυτανεία καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στον κ. Αγοραστό από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Στέλιος Κατρανίδης, εξηγώντας ότι, όπως προκύπτει από τις κινήσεις των αγνώστων που έκαναν την επίθεση, δεν γνώριζαν ούτε πού βρίσκεται το γραφείο του κ. Αγοραστού, ούτε καν πού βρίσκεται το κτίριο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς αρχικά, με βάση τον αριθμό γραφείου που είχαν στη διάθεσή τους, τον αναζήτησαν στα γραφεία της διοίκησης του Πανεπιστημίου, ρωτώντας μάλιστα έναν διοικητικό υπάλληλο εάν εκείνος ονομαζόταν Αγοραστός, άρα δεν γνώριζαν τον πρώην περιφερειάρχη ούτε φυσιογνωμικά.

«Γνώριζαν μόνο αριθμό του γραφείου. Ήλθαν στο κτίριο διοίκησης, πήγαν στον σχετικό αριθμό και ρώτησαν διοικητικό υπάλληλο αν ονομαζόταν Αγοραστός. Όταν διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν σε λάθος χώρο, εντόπισαν τελικά το γραφείο του κ. Αγοραστού, μπήκαν μέσα και πέταξαν μπογιές πάνω στον ίδιο και πάνω στο γραφείο του. Από ό,τι μού μετέφερε ο κ. Αγοραστός δεν χειροδίκησαν, πέταξαν τις μπογιές και έφυγαν», σημείωσε ο κ. Κατρανίδης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ

Την επίθεση εναντίον του αν. καθηγητή του ΠΑΜΑΚ και πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού καταδικάζουν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδικάζουν απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση με μπογιές εναντίον του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού. Η επίθεση έγινε από εξωπανεπιστημιακούς που δεν γνώριζαν ούτε τους χώρους του Ιδρύματος, ούτε κατ’ όψιν τον κ. Αγοραστό. Αφού τελικά τον εντόπισαν, έπειτα από την καταδρομική εισβολή τους στο γραφείο του, τράπηκαν σε φυγή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος