Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει το “Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki 2022”

Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki, η διοργάνωση του Thessaloniki Convention Bureau για την προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής στην παγκόσμια τουριστική και συνεδριακή αγορά που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 2021, προγραμματίζεται με φυσική παρουσία το 2022 με δύο διοργανώσεις, τον Μάιο 2022 στη Θεσσαλονίκη και τον Δεκέμβριο 2022 στο εξωτερικό.

Η έναρξη του Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 9:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2), παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου, της Διευθύντριας Βορείου Ελλάδος, Ιονίων νήσων και Βαλκανίων της Aegean  Ειρήνης Σιδηροπούλου και του Προέδρου του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννη Ασλάνη.

To concept και ο σχεδιασμός του CONNECT Tourism & Travel Event Thessaloniki επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της περιοχής στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας τις φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές της και να προβάλλει τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιφερειακές ενότητες ως ένα πολυδιάστατο σύνολο ελκυστικών και συναρπαστικών ταξιδιωτικών προϊόντων και εμπειριών.

Πρωταρχικός στόχος του CΟΝΝΕCT παραμένει πάντα η δυναμική παρουσίαση και προώθηση του προορισμού και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τουριστικών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας. Εστιασμένο αποκλειστικά στον προορισμό, το CΟΝΝΕCT δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής να συναντήσουν κορυφαίους επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

Φέτος, η διοργάνωση προχωρά ακόμη ένα βήμα μπροστά, με τη μεταφορά ενός δευτέρου event για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία σε μια συγκεκριμένη αγορά στο εξωτερικό, η οποία ως κύρια χαρακτηριστικά έχει τόσο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη σχέση με τον προορισμό, όσο και την αεροπορική συνδεσιμότητα. Πρώτη επιλογή είναι το Τελ Αβίβ, και σε περίπτωση που υγειονομικές ή άλλες συνθήκες δεν το επιστρέψουν, εναλλακτικά η Φρανκφούρτη ή το Μιλάνο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η παγκόσμια τουριστική αγορά βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και προχωρά σε ριζική αναδιάρθρωση σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο και άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, προγραμματίζουμε τη διοργάνωση δύο εξειδικευμένων εκδηλώσεων προβολής και προώθησης προορισμού, στη Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό.

  • CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki – 8,9,10 Μαΐου 2022
  • CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki on Tour – Δεκέμβριος 2022

Κατά τη διάρκεια του CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη, επιλεγμένοι εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers), θα επισκεφθούν τον προορισμό και θα συναντηθούν, σε προκαθορισμένα ραντεβού, με επαγγελματίες (suppliers) που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα τους φιλοξενήσει, αλλά και τη γύρω περιοχή συμμετέχοντας σε ειδικά σχεδιασμένα fam trips που θα ακολουθήσουν.

Το F2F event τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που θα εξυπηρετεί με τον πλέον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο τη διεξαγωγή του για το κοινό, το οποίο θα συμμετέχει με φυσική παρουσία και σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο. Το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις περιοχών και ταξιδιωτικών εμπειριών, προκειμένου να παρουσιαστεί ο προορισμός και να αναδειχθούν οι ποιότητες του με αποτελεσματικό και ενδιαφέροντα τρόπο,  B2B συναντήσεις ανάμεσα σε επιλεγμένους Hosted Buyers και suppliers της περιοχής, καθώς και ευκαιρίες για networking στη διάρκεια ενός ενδιαφέροντος κοινωνικού προγράμματος.

Θα ακολουθήσει το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki on Tour τον Δεκέμβριο σε επιλεγμένο προορισμό του εξωτερικού (ενδεικτικά Τελ Αβίβ), όπου εκπρόσωποι τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων (buyers), θα συναντηθούν σε προκαθορισμένα ραντεβού, με επαγγελματίες (suppliers) που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του προορισμού στην συγκεκριμένη αγορά.

Το F2F event στο εξωτερικό, ημερήσιας διάρκειας, θα απευθύνεται στους buyers της τοπικής αγοράς και θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες B2B συναντήσεις με suppliers από τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του προορισμού στην συγκεκριμένη αγορά. Ακόμη θα περιλαμβάνει παρουσίαση του προορισμού και networking cocktail.

Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.thessalonikiconventionbureau.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος