Θεσσαλονίκη: Επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά από τους Φίλους της Νέας Παραλίας

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας στο πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, διοργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά στη Νέα Παραλία μία δράση για την ανακύκλωση. Ένα event μόδας μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά, την αγαπημένη σε όλους “Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα”, με θέμα: “ΜονοΧΡΩΜΙΕΣ”.

Θεσσαλονίκη: Επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά από τους Φίλους της Νέας Παραλίας

Μια πρωτότυπη «πασαρέλα» που φέτος θα στηθεί στον Κήπο των Γλυπτών την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας προσκάλεσαν φέτος τους fashionistas, καλλιτέχνες δημιουργούς, να ανοίξουν την παλέτα της φαντασίας τους και να παίξουν μ΄ ένα χρώμα σε κάθε ένδυμα και φυσικά τις αποχρώσεις του.

Θεσσαλονίκη: Επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά από τους Φίλους της Νέας Παραλίας

«Όσο πιο περιορισμένα είναι τα μέσα, τόσο ισχυρότερη είναι η έκφραση» είπε ο Γάλλος ζωγράφος, χαράκτης και γλύπτης Pierre Soulages

Αφετηρία αυτής της σκέψης, η ζωγραφική και οι ιμπρεσιονιστές που άνοιξαν τον δρόμο για τη σύγχρονη μονόχρωμη ζωγραφική, με τη χρήση ενός μόνο χρώματος, με αποχρώσεις. Αλλά, και η κινεζική ζωγραφική που χρησιμοποιώντας μόνο μελάνι, είναι επίσης μονόχρωμη με τις αποχρώσεις του μαύρου να επιτυγχάνονται με αραίωση του μελανιού. Τον 20 αιώνα, γεννήθηκε ένα εννοιολογικό καλλιτεχνικό κίνημα που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ενός μόνο χρώματος και την απουσία αναπαράστασης, με τη μονοχρωμία να γίνεται μέσον έκφρασης ριζοσπαστισμού πολλών καλλιτεχνών.

Θεσσαλονίκη: Επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά από τους Φίλους της Νέας Παραλίας

Συμμετέχουν: Ασημίνα Ψύρρα, Hocus Pocus Ευαγγέλια Σταμάτη/ Θεοδοσία Τουρτόγλου/ Ναυσικά Κατσικέα, Ελένη Μπάκα, Μυρτώ Ραφαηλίδη Ζήκα, Χριστίνα Παστελά, Ελισσάβετ Κουλτζιόγλου, Πώλα Γιάννα, Αποστολίδου Βασιλική, Ιουλία Κακουλίδου, Λιζέττα Φώτογλου, Bernard Cuomo, Νικολέτα Τσικώτη, Γιώτα Ζωγραφάκη, Γεωργία Μελαδίνη, Βασιλική Μικρού, Κρίστυ Αργυροπούλου, Ειρήνη Λαρντούτσου – Κούρτη, Νίκος Γλαβίνας, Γεωργία Σταυρίδου, Αικατερίνη Σολωμού, Μητούδη Ειρήνη, Αγγελική Ταλιαδούρου, Ομάδα prêt à plier Σοφία Βυζοβίτη, Σοφία Γεωργιάδου, Αγγελική Κακούρη, Άννα Μηλώση, Νίκος Καραγιαννίδης, Μιχάλης Σιάπκας.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Bernard Cuomo- Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Περισσότερα εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος