Θεσσαλονίκη: Εορταστικές εκδηλώσεις σε δήμο Παύλου Μελά και Λαγκαδά για την 28η Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες τιμητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στον δήμο Παύλου Μελά και στον δήμο Λαγκαδά για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο δήμο Παύλου Μελά εψάλη δοξολογία στους ναούς των δημοτικών ενοτήτων Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Παντελεήμονος και Αγίου Γεωργίου και ακολούθησαν διοργανώσεις τελετών στα μνημεία των πεσόντων και παρελάσεις μαθητών και συλλόγων.

«Εμπνεόμαστε από τα διαχρονικά και ανεξίτηλα διδάγματα του παρελθόντος που μας οδήγησαν στην εποποιία του 1940 – 1941: συνεννόηση, συσπείρωση, αποφασιστικότητα, αυτοθυσία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελπίδα, αξιοπρέπεια. Τιμή και δόξα στους ήρωες της ελευθερίας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο δήμαρχος συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Πολίχνη και μετά την ολοκλήρωση των τριών παρελάσεων συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος, βουλευτές και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, ο προσφάτως εκλεγμένος Δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης, ο πρόεδρος της ΙΡΙΣ, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και μέλη των τριών τοπικών συμβουλίων, μαθητές – εκπρόσωποι σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, συγγενείς θυμάτων, πολιτιστικοί σύλλογοι και Συστήματα προσκόπων.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με τις τρεις παρελάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Παύλου Μελά και της φιλαρμονικής ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Λαγκαδά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Λαγκαδά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνος, παρουσία του δημάρχου Λαγκαδά, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αντιπροσωπειών μαθητών από σχολεία του Λαγκαδά και πολιτιστικών συλλόγων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο , εντός του Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο του Λαγκαδά, όπου η μαθητιώσα νεολαία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση.

«Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και το ΟΧΙ της Ελλάδας στον αλαζόνα επίδοξο κατακτητή δείχνουν τον δρόμο σε εμάς, τους σύγχρονους Έλληνες, ώστε να πορευόμαστε με αυταπάρνηση παρά τις δυσκολίες» δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιώργος Ξενιτίδης.

Η εθνική επέτειος τιμήθηκε σε κάθε τοπική κοινότητα του δήμου Λαγκαδά με τέλεση δοξολογιών στους Ιερούς Ναούς και με μαθητικές παρελάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος