Θεσσαλονίκη: Έκθεση Artisanal Greek Wineries 2026- Το ελληνικό κρασί μέσα από την τέχνη των μικρών οινοποιών

H έκθεση Artisanal Greek Wineries 2026 έρχεται για 2η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο το ελληνικό κρασί και την τέχνη των μικρών οινοποιών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2026, στην Αποθήκη Γ’ του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, από τις 12:00 έως τις 20:00.

Η διοργάνωση γίνεται από τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), που φέτος παρουσιάζεται με τη διεθνή του πλέον ονομασία Artisanal Greek Wineries, και μετατρέπει τον χώρο σε σημείο συνάντησης για οινόφιλους και επαγγελματίες, φιλοξενώντας 68 μικρά οινοποιεία από όλη την Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη: Έκθεση Artisanal Greek Wineries 2026- Το ελληνικό κρασί μέσα από την τέχνη των μικρών οινοποιών

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα κάθε κρασιού, να συνομιλήσουν απευθείας με τους οινοποιούς και να γνωρίσουν τη φιλοσοφία τους, καθώς και τη σύγχρονηπραγματικότητα της ελληνικής artisanal οινοποιίας.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η δράση Artisanal Greek WineriesNetwork, που αναδεικνύει σημεία πώλησης και εστίασης που στηρίζουν τα μικρά ελληνικά οινοποιεία και συμβάλλουν στη βιωσιμότητά τους.

«Η Artisanal Greek Wineries 2026 – Θεσσαλονίκη αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει το ελληνικό κρασί όπως πραγματικά είναι: αυθεντικό, ζωντανό και βαθιά συνδεδεμένο με τους ανθρώπους και τον τόπο του. Η διοργάνωση επιβεβαιώνει τη δυναμική των μικρών ελληνικών οινοποιείων, προβάλλοντας τη δημιουργικότητα, τη φροντίδα και το πάθος των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από κάθε φιάλη», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος