Θεσσαλονίκη: «…εφάνη παράξενος τύπος»- Ο Βιζυηνός ανάμεσα μας- Εκδήλωση της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στη Ψύχωση “Πνοές SKG”

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 18:00- 20:00 μ.μ. στο χώρο της Μονάδας ΠΝΟΕΣ SKG (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 93) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Γιάννη Γραμματόπουλου «Εις τας Αθήνας εφάνη παράξενος τύπος». Η περίπτωση του Γ. Βιζυηνού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από φιλολογική, ψυχαναλυτική και ψυχιατρική πλευρά και στην εκδήλωση θα γίνει προσπάθεια να φωτιστεί κάθε διάσταση του. Φιλοδοξούμε, επίσης να συζητηθεί η έννοια της ψύχωσης στο πλαίσιο της κάθε εποχής και να προτείνουμε τρόπους για να μην αντιμετωπίζονται ως «παράξενοι τύποι» οι άνθρωποι που βιώνουν ζητήματα ψυχικής υγείας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν για να σχολιάσουν και να συζητήσουν με το κοινό οι εξής:

Γραμματόπουλος Γιάννης, Ψυχολόγος, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής.

Στυλιανίδης Στυλιανός, Ψυχίατρος, Ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ψυχαναλυτής, Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ

Αμπατζόγλου Γρηγόρης, Ψυχίατρος-παιδοψυχίατρος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, ΑΠΘ

Βαρελάς Λάμπρος, Καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας του ΑΠΘ

Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση ΠΝΟΕΣ SKG παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες που βιώνουν για πρώτη φορά ψυχωσικό επεισόδιο, στις οικογένειές τους, όπως και σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο για κάτι τέτοιο. Σκοπός της λειτουργίας της μονάδας είναι να απευθυνθεί με την πολυκλαδική ομάδα της στις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά και οι οικογένειες τους. Περισσότερα για τις ΠΝΟΕΣ SKG στο https://www.epapsypnoes.gr/

Φορέας υλοποίησης του έργου για τις ΠΝΟΕΣ SKG είναι η ΕΠΑΨΥ. Η ΕΠΑΨΥ ιδρύθηκε το 1988, προτείνοντας ένα εναλλακτικό μοντέλο παροχής ψυχιατρικής φροντίδας στην κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Περισσότερα για την ΕΠΑΨΥ στο: https://www.epapsy.gr/. Συνεργαζόμενος φορέας της δράσης είναι η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος