Θεσσαλονίκη: Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας COPE-Nanο- Ο προϋπολογισμός του έργου 30 εκατ. ευρώ

Το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano ένα εμβληματικό έργο που στοχεύει στην εξέλιξη του διεθνώς αναγνωρισμένου Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ σε ένα αυτόνομο, ανεξάρτητο και βιώσιμο Κέντρο Αριστείας δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη.

Η δημιουργία του Κέντρου υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ελληνική Κυβέρνηση με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ.

Η εναρκτήρια εκδήλωση ανακοίνωσης της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου “Centre of Excellence for Organic, Printed Electronics & Nanotechnologies” (COPE-Nano), θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου, στις 15:00, στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο για τη δημιουργία του Κέντρου COPE-Nano συντονίζεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN, ΑΠΘ και συμμετέχουν σε αυτό φορείς Διεθνούς Αριστείας: University of Cambridge, UK, University of Bordeaux, France. Ήδη περισσότεροι από 30 διεθνείς ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί και βιομηχανικοί φορείς από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή έχουν δηλώσει ισχυρό ενδιαφέρον για συνεργασία και αξιοποίηση των υποδομών και των αποτελεσμάτων του Κέντρου COPE-Nano.

Εν κατακλείδι, το κέντρο COPE-Nano στοχεύει να αποτελέσει έναν σύγχρονο φορέα Αριστείας, Εκπαίδευσης, Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και θα καταστήσει την Ελλάδα Παγκόσμιο Κόμβο Αριστείας και Επιχειρηματικότητας στη Νανοτεχνολογία και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος