Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι εξαγωγές ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2022

Ξεπέρασε το 1,8 δισ. ευρώ η αξία των εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσηςκλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το δεκάμηνο ΙανουαρίουΟκτωβρίου 2022, καταγράφοντας άνοδο κατά 13,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πάντως ότι, μετά το καλοκαίρι, «τόσο οι λιανικές πωλήσεις, όσο και οι εξαγωγές εμφανίζουν σημάδια κάμψης, λόγω του πληθωρισμού που επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση ειδών μόδας σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές».

Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές ενδυμάτων σημείωσαν σημαντική άνοδο, κατά 17,8% και ανήλθαν σε 934 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνες της κλωστοϋφαντουργίας αυξήθηκαν κατά 26% και διαμορφώθηκαν σε 474 εκατ. Οι δε εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, σημείωσαν μικρή μείωση, κατά 3,6%, υποχωρώντας στα 450 εκατομμύρια.

Αυξημένες κατά 33,7% ήταν πάντως και οι εισαγωγές προϊόντων ένδυσης και κλωστοϋφαντουρίας. Η αύξηση στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών ανήλθε σε 31,7%, ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων ήταν υψηλότερες κατά 34% διαμορφώθηκαν σε 2,2 δισ. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων κατέγραψαν άνοδο 21,9% στο δεκάμηνο και ανήλθαν σε αξία στα 2,05 δισεκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος