Θεσσαλονίκη: “Αυξήσεις στους μισθούς- Ζωή με αξιοπρέπεια”- Σε εξέλιξη η πορεία των εργατικών σωματείων

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η πορεία διαμαρτυρίας των μελών των εργατικών σωματείων, της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ που έχει προκηρυχθεί για σήμερα.

Κύρια αιτήματα των διαδηλωτών που κρατούν πανό με συνθήματα όπως “Αυξήσεις στους μισθούς- Ζωή με αξιοπρέπεια” είναι η προστασία των μισθωτών από την ακρίβεια, οι νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η δωρεάν Παιδεία και Υγεία και οι μειώσεις των τιμών στα βασικά αγαθά.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας και αυτήν την ώρα οι διαδηλωτές κινούνται προς την Αγίου Δημητρίου, η οποία έχει κλείσει.

Προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο του Λαμπράκη. Άλλες δύο προσυγκεντρώσεις από δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έγιναν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, οι οποίες στη συνέχεια ενώθηκαν με την κεντρική πορεία.

Νωρίτερα, συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία και πορεία διαμαρτυρίας μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατία, Καραολή και Δημητρίου, πραγματοποίησαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ. Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑ-Θ, όπου και ολοκληρώθηκε. Στη συγκέντρωση ήχησαν συμβολικά σειρήνες και ακούστηκαν αντιπολεμικά συνθήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος