Θεσσαλονίκη: Αθώος 48χρονος που καταγγέλθηκε για κατάχρηση εις βάρος της ανήλικης κόρης του και είχε καταδικαστεί για την υπόθεση δύο φορές

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 48χρονος, που καταγγέλθηκε το 2016 για κατάχρηση ανηλίκου με θύμα την (τότε) 4χρονη κόρη του.

Ύστερα από δύο καταδικαστικές αποφάσεις, η υπόθεση επέστρεψε στο Εφετείο κατόπιν αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση για την αθώωση ελήφθη με ψήφους 6-1.

Ο 48χρονος, γιατρός στο επάγγελμα, είχε συλληφθεί, μετά από καταγγελία που έκαναν στην αστυνομία η εν διαστάσει σύζυγός του και η πεθερά του. Είχε φυλακιστεί προσωρινά μετά την απολογία του στο ανακριτή και τον Μάρτιο του 2018, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών.

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης και στις αρχές του 2021 το Εφετείο τον έκρινε εκ νέου ένοχο, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή κατά 6 χρόνια (κάθειρξη 7 ετών). Με την απόφαση αυτή επέστρεψε στις φυλακές, αλλά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, με αίτηση αναίρεσης που έγινε δεκτή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση επέστρεψε στο Εφετείο, που κατόπιν πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας έκρινε τον 48χρονο αθώο. Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος δήλωνε αθώος, αποδίδοντας την εις βάρος του καταγγελία σε «σκευωρία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος