Συλλογή υπογραφών από τη ΧΕΝ Θεσσαλονίκης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Array

Με σύνθημα «Υπογράφουμε όλοι για μία Κοινωνία Ισότητας και Δικαιοσύνης» η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, αύριο Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, συλλέγει υπογραφές για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Στόχος της δράσης είναι να συγκεντρωθούν 25.000 υπογραφές.

Στελέχη και εθελοντές της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης θα ενημερώνουν το κοινό από τις 11:00 έως τις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, (στην οδό Μητροπόλεως, δίπλα στο Γυάλινο Περίπτερο) για όσα προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης σχετικά με τη βελτίωση της νομοθεσίας για τη βία κατά των γυναικών και των παιδιών.

«Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2011. Θέλουμε να κοινοποιήσουμε τον στόχο μας, που είναι η κύρωση της Σύμβασης. Η Ελλάδα έχει υπογράψει τη Σύμβαση, αλλά δεν την έχει κυρώσει η Βουλή, δεν έχει γίνει νόμος του κράτους» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» η δικηγόρος, εθελόντρια της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Λευκοθέα Σταύρου.

«Θέλουμε να ισχύσουν και στην Ελλάδα όλες οι ευεργετικές διατάξεις, που προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, σε σχέση με την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, αλλά και την καταπολέμηση των φαινομένων της ενδοοικογενειακής βίας» υπογράμμισε η κ. Σταύρου. Η διεθνής συνθήκη, όπως ανέφερε, δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά και τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, οποιονδήποτε μπορεί να γίνει δέκτης βίαιης συμπεριφοράς.

Ταυτόχρονα, το ψήφισμα είναι αναρτημένο σε ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής υπογραφών. Η ΧΕΝ στην Ελλάδα, ως γυναικεία οργάνωση που υλοποιεί δράσεις για έναν κόσμο χωρίς βία και διακρίσεις, έχει θέσει στόχο να συγκεντρώσει άμεσα 25.000 υπογραφές ανδρών και γυναικών, που θεωρούν ότι η βία εναντίον των γυναικών πρέπει να εξαλειφθεί από την ελληνική, αλλά και από κάθε άλλη κοινωνία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος