Πρόεδρος ΑΣΕΠ Αθ. Παπαϊωάννου: Το ελληνικό δημόσιο να γίνει επιλογή προτίμησης όχι ανάγκης

Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 30χρόνων από την ίδρυση του ΑΣΕΠ

“Είναι βέβαιο ότι στα τριάντα χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυση του ΑΣΕΠ, το 1994 καταφέραμε οι προσλήψεις να αποσυνδεθούν από το… προπατορικό αμάρτημα του ελληνικού δημοσίου το ρουσφέτι. Τα κριτήρια είναι αντικειμενικά, τα θέτει ο νομοθέτης και στο τέλος της διαδικασίας ακόμα και άνθρωποι που δεν είναι μέσα στους επιτυχόντες δεν αμφισβητούν την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων” τόνισε ο Πρόεδρος του, Αθανάσιος Παπαϊωάννου μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Τριτολογίες” και τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα.

“Η πείρα λέει ότι το ελληνικό δημόσιο αποτελεί διαχρονικά μια λύση ανάγκης, όχι προτίμησης. Εμείς λοιπόν επιθυμούμε να γίνει μια επιλογή προτίμησης” υπογράμμισε ο κ. Παπαιωάννου, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική ώθηση της παραγωγικότητας που θα δώσουν τα επιπλέον κίνητρα απόδοσης που σχεδιάζει να δώσει στους δημόσιους υπαλλήλους η κυβέρνηση.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολουθούνται, ενώ επισήμανε τη σημασία της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, της επικαιροποίησης της γνώσης. Αναφέρθηκε επίσης στα τυπικά και όχι μόνο προσόντα, τα οποία οφείλει ένας υποψήφιος να έχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Το ομαδικό πνεύμα, η ανάληψη πρωτοβουλιών και ο προσανατολισμός προς τις ανάγκες του πολίτη είναι μερικά μόνο από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός δημοσίου υπαλλήλου στη σύγχρονη εποχή, πέρα από τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα, που χαρίζουν στους υποψήφιους την επιτυχία.

Συνέδριο του ΑΣΕΠ στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) διοργανώνει το 3ο Διεπιστημονικό συνέδριό του για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η διαμόρφωση της ταυτότητας εργοδότη στη δημόσια διοίκησηΜπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; Προκλήσεις και προκαταλήψεις», την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. (εγγραφές: 08:15 π.μ.) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη).

Στο Συνέδριο θα επιχειρηθεί η προσέγγιση της έννοιας της «ταυτότητας εργοδότη» στη δημόσια διοίκηση και η ανάδειξη όλων των στοιχείων που τη διαμορφώνουν και θα αναζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους το δημόσιο μπορεί να καταστεί εργοδότης επιλογής για να προσελκύσει το ικανότερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό. Γύρω από αυτό το ερώτημα, που τίθεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο συνεδρίου στη χώρα μας, θα αναπτυχθεί διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ στελεχών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και διεθνών οργανισμών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος