Οκταετή κάθειρξη σε 59χρονο που υποσχόταν καριέρα μοντέλου σε κοπέλες και τις βιντεοσκοπούσε σε ασελγείς πράξεις

 Εμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων και με «δέλεαρ» μία καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ έπειθε νεαρές κοπέλες να «ποζάρουν» γυμνές μπροστά στον φωτογραφικό του φακό, ενώ παράλληλα, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, τις οποίες και βιντεοσκοπούσε. Πρόκειται για 59χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 8ετή κάθειρξη και επέστρεψε στις φυλακές.

 Μετά την αρχική του σύλληψη, τον Δεκέμβριο του 2014, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε διαφεύγοντας στο εξωτερικό. Εντοπίστηκε, όμως, στο Λονδίνο και εκδόθηκε στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος φέρεται να «ψάρευε» τα θύματά του στο διαδίκτυο, είτε σε chat-rooms είτε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ ανέπτυσσε επικοινωνία με τις ανυποψίαστες κοπέλες. Εμφανιζόταν δε, κατά το κατηγορητήριο, να έχει δήθεν υψηλές διασυνδέσεις στο χώρο της μόδας και συνεργασίες με γνωστές εταιρίες ένδυσης.

Το πορνογραφικό υλικό εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιούσε ως στούντιο.

Ο 59χρονος καταδικάστηκε για τρεις περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών (μαθητριών Λυκείου, όταν τελέστηκαν οι πράξεις), αν και εκτιμάται ότι τα θύματά του ήταν δεκάδες (ανήλικες και ενήλικες). Κάποιες από τις κοπέλες κατέθεσαν στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη, ότι ο δράστης υποσχόταν μεγάλη καριέρα και πολλά χρήματα. Κατήγγειλαν δε, ότι δεχόταν απειλές από τον κατηγορούμενο ώστε να μην αποκαλύψουν τίποτα στην Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι φωτογράφισε ή βιντεοσκόπησε γυμνές τις κοπέλες και αναγκάστηκε να το παραδεχτεί, όταν προβλήθηκε σχετικό βίντεο, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 11,5 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος