«Μπετόβεν και Σούμπερτ: Από την ποίηση στη μουσική»: Λ. Ζαφειροπούλου και Ν. Χριστοδούλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η διακεκριμένη λυρική τραγουδίστρια Λένια Ζαφειροπούλου και ο μαέστρος και συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου στο πιάνο παρουσιάζουν την Παρασκευή στις 17 Απριλίου 2026 στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) ένα αφιέρωμα στο Λιντ (Lied), με κέντρο τον αριστουργηματικό κύκλο δεκατεσσάρων τραγουδιών Κύκνειο άσμα του Φραντς Σούμπερτ.

Είναι η τελευταία μουσική που έγραψε ο Σούμπερτ. Στη συναυλία προηγούνται τρία σημαντικά τραγούδια του Μπετόβεν, προς τον οποίο ο Σούμπερτ είχε καίρια δημιουργική σχέση, ιδιαίτερα την τελευταία χρονιά της σύντομης ζωής του. Σε όλα τα τραγούδια (πλην ενός) του Κύκνειου άσματος εμφανίζεται, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, η ποιητική ιδέα μακρινών αγαπημένων προσώπων. Η ίδια ιδέα διακρίνεται σε δύο από τα τρία τραγούδια του Μπετόβεν, ενώ υπάρχει και στα ποιήματα του Καρυωτάκη στον κύκλο τραγουδιών του Νίκου Χριστοδούλου, ο οποίος θα ανοίξει τη συναυλία.

Λένια Ζαφειροπούλου: Μέτζο Σοπράνο

Νίκος Χριστοδούλου: Πιάνο

Τιμές εισιτηρίων 15€, 10€ (μειωμένο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος