Μάρτιος, ο μήνας της Γαλλοφωνίας στη Θεσσαλονίκη

Κάθε χρόνο, η Γαλλοφωνία γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο τον μήνα Μάρτιο. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, όπως πάντα, συμβάλει στην ανάδειξη της δυναμικής της γαλλικής γλώσσας και φέτος διοργανώνει περισσότερες από 20 εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ

­Λίγα λόγια για τη Γαλλοφωνία

Η Γαλλοφωνία είναι, πάνω από όλα, μια πλούσια και πολύμορφη κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται ως κοινή γλώσσα τη γαλλική. Πρόκειται για μία ζωντανή και διαρκώς διευρυνόμενη κοινότητα, με περισσότερα από 300 εκατομμύρια ανθρώπους που τη μιλούν, εκ των οποίων 235 εκατομμύρια τη χρησιμοποιούν ως καθημερινή γλώσσα και στις πέντε ηπείρους.

Η Γαλλοφωνία είναι επίσης ένα σύνολο θεσμικών οργάνων για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και την ανάπτυξη πολιτικής, εκπαιδευτικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας που περιλαμβάνει ενδεικτικά τους παρακάτω φορείς: τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας (ο οποίος απαριθμεί 88 κράτη-μέλη και κυβερνήσεις – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα -, κράτη-παρατηρητές και κράτη-συνεργάτες), το Πανεπιστημιακό Γραφείο Γαλλοφωνίας, το διεθνές γαλλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι TV5 Monde, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας, τον Διεθνή Σύλλογο Γαλλόφωνων Δημάρχων, κ.α.

Σε όλον τον κόσμο, υπάρχουν πολλά σημεία (κυρίως Γαλλικά Σχολεία, Γαλλικά Ινστιτούτα, Ιδρύματα της Alliance Française, Πανεπιστήμια) όπου μαθαίνουμε γαλλικά και μοιραζόμαστε την αγάπη για τη γαλλική γλώσσα και τις αξίες της εξωστρέφειας της Γαλλοφωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος